1:08

Fazer paljastaa MTV:lle: Tutun suklaatuotteen reseptiin luvassa merkittävä muutos

Kuluttajien toiveet ja vallitsevat trendit on huomioitu Fazerin makeisten tuotekehittelyssä. Vuodenvaihteen jälkeen valikoimasta löytyy myös vegaaneille sopivaa suklaata.

VIDEO: Näin teet itse helpon mukikakun.

Kirjoitimme toissa viikolla joulumarkkinoille tähtäävästä Fazerin suklaauutuudesta. Uusi tuote ja Fazerin suklaat ylipäätään herättivät varsinkin Facebookissa keskustelua siitä, miksei Fazerilla ole tarjonnassaan laktoositonta tai maidotonta suklaata.

Myös Fazer on saanut samankaltaista palautetta.

– Kuluttajat on palautteen annossa aktiivisia, mikä on todella ihanaa, Fazerin makeisliiketoiminnan viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo MTV:lle.

Eerola kertoo, että Fazerilla tehdään jatkuvaa tuotekehitystä asian saralla.

– Varsinkin Suomessa on paljon ihmisiä, ketkä eivät voi syödä laktoosia, mutta trendinä on muutenkin ollut nyt luonnolliset väri- ja makuaineet ja se, ettei käytetä eläinperäisiä ainesosia, Eerola sanoo.

Suklaan kehittelyssä maku on tärkein

Miksei Fazerin sinistä sitten ole tarjolla laktoosittomana? Syy on yksinkertainen: Ikonista suklaalevyä on valmistettu jo vuodesta 1922. Kun reseptiä silloin kehiteltiin, laktoositonta maitoa ei ollut olemassakaan.

– Olemme kyllä tehneet kokeiluja erilaisilla maidoilla, mutta ainakin toistaiseksi ne ovat vaikuttaneet niin paljon siihen makuun – ja maku on meille kuitenkin se kaikista tärkein laadunmittari, että emme ole lähteneet vaihtamaan jo olemassa olevaan tuotteeseen laktoositonta maitoa, Eerola kertoo.

Tuttu suklaatuote muuttuu vegaaniseksi

Fazer on saanut siis paljon palautetta ja toiveita liittyen maidottomiin ja vegaanisiin tuotteisiin. Makeistehtaalla on kokeiltu erilaisia tuotteita ja reagoitu asiaan myös reseptimuutoksilla: esimerkiksi Tutti Frutti -tuotteet ovat nykyään täysin vegaanisia.

Uusi raaka-aineinnovaatio, jonka Fazer saa käyttöönsä tänä vuonna, mahdollistaa myös yhden tutun suklaatuotteen muuttamisen vegaaniseksi. Eerola ei vielä paljasta, mikä tuote on, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole itse legendaarinen Fazerin sininen.

– Meillä on yksi iso suklaatuote, johon tullaan tekemään vuodenvaihteessa merkittävä reseptimuutos, Eerola paljastaa.

Reseptistä poistetaan siis kokonaan maidon ainesosat, jolloin suklaa sopii myös laktoosi-intolerantikoille ja vegaaneille.

– Reseptimuutos ei vaikuta tuotteen makuun tai suussa sulavuuteen, Eerola vakuuttelee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja