Suomalainen härkäpapuosaaja Verso Food on kehittänyt suomalaisesta härkäpavusta tuoreen tuoteinnovaation Härkiksen.
Paljon kohuttu nyhtökaura saa kilpailijan uudesta kasviproteiinituotteesta, Härkiksestä. Härkis soveltuu käytettäväksi niin arki- kuin viikonloppuruoissa jauhelihan tapaan. Kypsä härkäpapuvalmiste on saatavilla syyskuun alusta ruokakauppojen kylmäaltaista kautta maan.
– Yhä useampi kuluttaja aikoo vähentää punaisen lihan syöntiä, mutta moni meistä ei halua siirtyä ulkomaisen soijan käyttöön. Tähän tarpeeseen ryhdyimme kehittämään ekologista kotimaista vaihtoehtoa. Löysimme ratkaisun suomalaisesta härkäpavusta, jota on vielä varsin vähän hyödynnetty elintarvikkeissa, Verso Food Oy:n toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoo.
Härkiksen kehittämiseen kului Verso Food Oy:ssä kolme vuotta, ja siihen osallistui elintarvikealan ammattilaisten lisäksi myös joukko kuluttajia.
– Halusimme Härkiksestä terveellisen, nopeakäyttöisen ja ennen kaikkea hyvänmakuisen vaihtoehdon lihalle ja soijalle. Tuotteen oikeanlainen purutuntuma ja maun täyteläisyys ovat meille erittäin tärkeitä. Nyt olemme koko joukko sen verran tyytyväisiä lopputulokseen, että uskalsimme tuoda tuotteen kaikkien maisteltavaksi, Ollila jatkaa.
Arjen ruuat valmistuvat härkiksestä nopeasti, sillä tuote on valmiiksi kypsä. Raa’asta jauhelihasta poiketen härkis vaatii vain lämmityksen, ja esimerkiksi kastikkeisiin se lisätään vasta ruoanlaiton loppuvaiheessa.
Härkäpapu on kotimainen superfood
Härkiksen pääraaka-aine härkäpapu on Ollilan mukaan todellista kotimaista voimaruokaa.
