Koronakevään aikana moni hamstrasi ruokakaupasta erityisesti pitkään säilyviä ruokia, kuten säilykkeitä. Jotta raaka-aineet eivät unohdu kuivakaappiin, on aika kokata niistä jotain. Testaa esimerkiksi suosittu, superedullinen ja proteiinipitoinen linssikeitto.
Mitä kokata kaapin säilykkeistä? Moni hamstrasi poikkeuksellisen kevään aikana erilaisia hyvin säilyviä raaka-aineita kaappeihinsa. Säilykkeistä voi kokata helposti ravitsevaa ruokaa.
Kerroimme alkuvuodesta ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -keittokirjasta (WSOY 2019), johon on koottu täysipainoisia, noin euron annokselta maksavia kasvisruokia. Hanna on intohimoinen saituri ja pitänyt edullisiin ja terveellisiin annoksiin keskittyvää Portionen under tian -blogiaan vuodesta 2015.
Linssikeitto valmistuu kaapin aineksista
Yksin Hannan ruokasuosikeista on perinteinen linssikeitto.
Hanna Olvenmarkin Portionen under tian (Annos eurolla) -sivustolla jaetaan vinkkejä ruiosta, joiden annoshinta on enintään 10 kruunua eli 1 euron. Hanna julkaisi aiheesta myös kirjan (WSOY 2019).