Koronahamstraajat kokkaamaan! Tämä proteiinipitoinen arkiruoka maksaa vain euron annokselta: "Ei voi kyllästyä"

Linssikeitto keitto kasvisruoka curry
Shutterstock

Koronakevään aikana moni hamstrasi ruokakaupasta erityisesti pitkään säilyviä ruokia, kuten säilykkeitä. Jotta raaka-aineet eivät unohdu kuivakaappiin, on aika kokata niistä jotain. Testaa esimerkiksi suosittu, superedullinen ja proteiinipitoinen linssikeitto. 

Mitä kokata kaapin säilykkeistä? Moni hamstrasi poikkeuksellisen kevään aikana erilaisia hyvin säilyviä raaka-aineita kaappeihinsa. Säilykkeistä voi kokata helposti ravitsevaa ruokaa. 

Kerroimme alkuvuodesta ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -keittokirjasta (WSOY 2019), johon on koottu täysipainoisia, noin euron annokselta maksavia kasvisruokia. Hanna on intohimoinen saituri ja pitänyt edullisiin ja terveellisiin annoksiin keskittyvää Portionen under tian -blogiaan vuodesta 2015.

Linssikeitto valmistuu kaapin aineksista

Yksin Hannan ruokasuosikeista on perinteinen linssikeitto.

Hanna Olvenmarkin Portionen under tian (Annos eurolla) -sivustolla jaetaan vinkkejä ruiosta, joiden annoshinta on enintään 10 kruunua eli 1 euron. Hanna julkaisi aiheesta myös kirjan (WSOY 2019).

– Oikein hyvään, perinteiseen linssikeittoon ei voi kyllästyä. Se on sitä paitsi täydellinen "hätävararuoka", koska siihen tulee tavallisia ja pitkään säilyviä aineksia, joita on usein valmiina kaapissa, ainakin minun kotonani, Hanna kertoo keittoreseptistään. 

Keitossa voi käyttää Hannan mukaan joko vihreitä tai punaisia linssejä. Punaiset linssit kypsyvät nopeammin, joten ne ovat hyvä vaihtoehto päivinä, jolloin aikaa ruoanlaittoon on vähemmän. Molempia linssejä yhdistää se positiivinen fakta, että ne ovat edullisia sekä proteiini- ja kuitupitoisia.

Linssikeiton mausteita voi varioida sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Älä siis pelästy pitkältä vaikuttavaa ainesosalistaa – voit jättää jotain pois tai korvata toisella raaka-aineella.


***

Testaa myös juustolla täytetty quesadilla leivänpaahtimessa!

0:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja