Kolme selvää merkkiä – oletko tunnesyöjä?

karkki,-purukumi
Shutterstock

Tunnistatko itsestäsi kolmea merkkiä, jotka voivat kertoa siitä, että olet tunnesyöjä?

Ruoka on ihmisen elinehto,  mutta se saattaa joidenkin kohdalla ohjata arkea väärällä tavalla – tunteita raviten. Kolme merkkiä voivat kertoa siitä, että ruoka hallitsee elämääsi väärällä tavalla.

1. Syöt, vaikka et ole nälkäinen

Vaikka vatsa ei kurnisi ja jääkaappi tai herkkukaapit vetävät silti puoleensa, voi kyse olla tunnesyömisestä. Emitionaalista tyhjiötä on usein helppo ruokkia ruoalla ja tästä syystä olisikin tärkeää tarkkailla sitä, tunteeko todella nälkää silloin, kun alkaa tehdä mieli ruokaa.

2. Tunnet syyllisyyttä syömisen jälkeen

Vaikka jokainen tekee itse päätöksen herkkujen syömisestä, tunnesyöjät potevat usein huonoa omaatuntoa epäterveellisten ruokien syömisestä. Olisi kuitenkin tärkeää muistaa se, ettei itsensä syyllistäminen ole oikea keino ratkaista tunnesyömisen perimmäisiä syitä.

3. Ruoka tekee sinut hermostuneeksi

Yksi tunnesyöjän merkki on se, että ruoka pyörii jatkuvasti mielessä ja aiheuttaa stressiä. Tätä ongelmaa vastaan voi pyrkiä taistelemaan tarkastelemalla entistä paremmin sitä, onko kulloisellakin hetkellä todella nälkä vai ei.

Lähde: Blackdoctor

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!