Ella selvitti kaikkien aikojen parhaimman tavan pekonin paistamiseen: Jos rakastat rapeita reunoja, tee näin

Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittner päätti tällä kertaa selvittää perinpohjaisesti, millaisella paistotavalla saa aikaiseksi parasta pekonia.

Yllä olevalla videolla yksi toimiva tapa paistaa pekonit uunissa.

Kerroimme joulukuussa Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittnerin testistä, jossa ruokaintoilija selvitti parhaan tavan kananmunan paistamiseen. Ella testasi tuolloin 42 erilaista paistotapaa ja selvitti, millä paistorasvalla ja pannulla tulee paras lopputulos.

Nyt Ella päätti selvittää, millä tekniikalla paistuvat parhaat pekonit. 

– Kun asiaa googlaa, saa 250 miljoonaa hakutulosta, jotka neuvovat milloin paistamaan pekonit pannulla, milloin uunissa ja mikrossa ja vielä hieman eri tyylein, Ella kirjoittaa. 

Testissä 6 parasta menetelmää

Niinpä toimittaja päätti testata kuusi eri suosittua tapaa pekonin paistamiseen ja löytää niistä sen kaikista parhaimman. Nämä menetelmät Ella testasi:

1. Pekonin paistaminen valurautapannulla hellalla

2. Pekonin paistaminen tarttumattomalla pannulla hellalla

3. Pekonin paistaminen 200-asteisessa uunissa ritilällä pellin päällä

4. Pekonin paistaminen 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä

5. Pekonin paistaminen mikrossa lautasella talouspaperipalojen välissä

6. Pekonin paistaminen/keittäminen pannulla pienessä määrässä vettä


Mikä on paras tapa pekonin paistamiseen?

Paras tapa pekonin paistamiseen riippuu siitä, millaisena haluat syödä pekonisi. Osa paistometodeista tosin tuottaa varmemmin onnistuneen lopputuloksen kuin toiset. Parasta pekonia saa Ellan testin perusteella uunissa ritilä ja pelti -tekniikalla. 

– Jos rakastat reunoilta rapeaa pekonia, paista pekonit uunissa ritilöidyn pellin päällä ilman leivinpaperia. Jos tärkeintä on vain erityisen hyvä pekonin maku, paista pekoni hellalla valurautapannulla. Rapeaa ja litteää pekonia saat, kun paistat pekonin tarttumattomalla pannulla, Ella summaa.

Mikrossa paistamalla pekonin saa kypsennettyä nopeasti ja sotkuttomasti, mutta maku ja koostumus jättivät toivomisen varaa. 

Lähde: Food52

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja