Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki paljastaa ammattilaisten ruoanlaittokikat – älä tee tätä virhettä paneroidun kanan kanssa!

Leivitettyä kanaa valmistavan kannattaa pyöräyttää liha ensin jauhoissa, ei munaseoksessa. Kuvituskuva.
Leivitettyä kanaa valmistavan kannattaa pyöräyttää liha ensin jauhoissa, ei munaseoksessa. Kuvituskuva.Copyright (c) 2021 Mateusz Feliksik/Shutterstock. No use without permission.
Julkaistu 27.07.2021 16:59

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Ravintolassa työskentellyt kokki kertoo miljoonia katselukertoja keränneillä TikTok-videoillaan vinkkejä, jotka kannattaa muistaa myös kotona ruokaa laittaessa.

Amerikkalainen kokki Michael Hayes on oppinut ravintola-alalla työskennellessään ruoanlaittovinkkejä, joista hyötyvät myös kotikokit. Poimi nämä talteen!

Leikkuulauta paikalleen ja kana rapeaksi

Videolle on kertynyt 2,3 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Ensimmäisellä hittivideollaan Michael vinkkaa, että muovisen leikkuulaudan alle kannattaa sujauttaa märkä paperipyyhe, jotta lauta ei lähde liukumaan pitkin keittiötasoa.

Kanaa kokkaavat ilahtuvat vinkistä, joka säästää lihanuijan pesulta. Raa’an lihan voi nimittäin sujauttaa pakastepussiin ja nuijia sen pussin sisällä.

Mikäli kanaan haluaa rapean leivitetyn pinnan, kannattaa se kastaa ensin jauhoihin, sitten vatkattuun kananmunaan ja viimeisenä korppujauhoihin, jolloin murut pysyvät hyvin pinnassa kiinni. Paistettavaa proteiinia ei siis kannata kastaa ensin kananmunaan.

Lue myös: Yllättävä raaka-aine tekee lihasta uskomattoman mehukasta

Sitruunamehu pitää avokadon tuoreena

Myös jälkimmäinen video on noussut hurjaan suosioon saaden 2,4 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Ensimmäisen niksivideon hurja suosio innosti Michaelin tekemään jatko-osan.

Toisella vinkkivideollaan kokki kertoo, että halkaistun avokadon puolikkaat kannattaa sivellä sitruunamehulla ja kääriä sitten tiukasti kelmuun, jotta hedelmä ei muutu niin nopeasti ruskeaksi.

Ruokahävikkiä vähentää, jos sipulin kuoret ja muut vihanneksista ylijääneet tähteet heittää biojätteen sijaan kattilaan. Kun tähteitä keittää vedessä, niistä saa loistavan liemen.

Sitrushedelmien kuoria raastaessa vedot kannattaa pitää lyhyinä, sillä hinkkaava liike tekee mausta kitkerän, Michael vinkkaa. Lyhyen vedon jälkeen hedelmä tulisi kääntää uudelle kantille, josta kuori raastetaan pois yhdellä napakalla vedolla.

Lue myös: Kari Aihinen paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti pilkkoa – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

1:06Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!

Lähteet: @stoveandgarden/TikTok, The Sun

Lisää aiheesta:

"Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!Oletko riittävän näppärä ja kärsivällinen? Outo munahaaste voi tuskastuttaaVegaani, ikävöitkö pekonia? Gordon Ramsay kehitti pomminvarman reseptin juuri sinulle: "Nerokasta"Oletko jo testannut nerokasta perunaohjetta? Ruokatoimittaja ylistää: "Voisin syödä näitä joka päivä"Heti testiin! Sara hehkuttaa helppoa perunaohjetta: "Voisin syödä näitä joka päivä"Kolme näppärää niksiä, jotka todella nopeuttavat ruoanlaittoa: "Miksi pilkkoa sipulia veitsellä, jos se menee lihamurekkeeseen?"
RuoanlaittoRuokaSomehititMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • to08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa