Ravintolassa työskentellyt kokki kertoo miljoonia katselukertoja keränneillä TikTok-videoillaan vinkkejä, jotka kannattaa muistaa myös kotona ruokaa laittaessa.
Amerikkalainen kokki Michael Hayes on oppinut ravintola-alalla työskennellessään ruoanlaittovinkkejä, joista hyötyvät myös kotikokit. Poimi nämä talteen!
Leikkuulauta paikalleen ja kana rapeaksi
Videolle on kertynyt 2,3 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.
Ensimmäisellä hittivideollaan Michael vinkkaa, että muovisen leikkuulaudan alle kannattaa sujauttaa märkä paperipyyhe, jotta lauta ei lähde liukumaan pitkin keittiötasoa.
Kanaa kokkaavat ilahtuvat vinkistä, joka säästää lihanuijan pesulta. Raa’an lihan voi nimittäin sujauttaa pakastepussiin ja nuijia sen pussin sisällä.
Mikäli kanaan haluaa rapean leivitetyn pinnan, kannattaa se kastaa ensin jauhoihin, sitten vatkattuun kananmunaan ja viimeisenä korppujauhoihin, jolloin murut pysyvät hyvin pinnassa kiinni. Paistettavaa proteiinia ei siis kannata kastaa ensin kananmunaan.
