Kokki paljastaa ammattilaisten ruoanlaittokikat – älä tee tätä virhettä paneroidun kanan kanssa!

shutterstock_1890816328
Leivitettyä kanaa valmistavan kannattaa pyöräyttää liha ensin jauhoissa, ei munaseoksessa. Kuvituskuva. Copyright (c) 2021 Mateusz Feliksik/Shutterstock. No use without permission.

Ravintolassa työskentellyt kokki kertoo miljoonia katselukertoja keränneillä TikTok-videoillaan vinkkejä, jotka kannattaa muistaa myös kotona ruokaa laittaessa.

Amerikkalainen kokki Michael Hayes on oppinut ravintola-alalla työskennellessään ruoanlaittovinkkejä, joista hyötyvät myös kotikokit. Poimi nämä talteen!

Leikkuulauta paikalleen ja kana rapeaksi

Videolle on kertynyt 2,3 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Ensimmäisellä hittivideollaan Michael vinkkaa, että muovisen leikkuulaudan alle kannattaa sujauttaa märkä paperipyyhe, jotta lauta ei lähde liukumaan pitkin keittiötasoa.

Kanaa kokkaavat ilahtuvat vinkistä, joka säästää lihanuijan pesulta. Raa’an lihan voi nimittäin sujauttaa pakastepussiin ja nuijia sen pussin sisällä.

Mikäli kanaan haluaa rapean leivitetyn pinnan, kannattaa se kastaa ensin jauhoihin, sitten vatkattuun kananmunaan ja viimeisenä korppujauhoihin, jolloin murut pysyvät hyvin pinnassa kiinni. Paistettavaa proteiinia ei siis kannata kastaa ensin kananmunaan.

Sitruunamehu pitää avokadon tuoreena

Myös jälkimmäinen video on noussut hurjaan suosioon saaden 2,4 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Ensimmäisen niksivideon hurja suosio innosti Michaelin tekemään jatko-osan.

Toisella vinkkivideollaan kokki kertoo, että halkaistun avokadon puolikkaat kannattaa sivellä sitruunamehulla ja kääriä sitten tiukasti kelmuun, jotta hedelmä ei muutu niin nopeasti ruskeaksi.

Ruokahävikkiä vähentää, jos sipulin kuoret ja muut vihanneksista ylijääneet tähteet heittää biojätteen sijaan kattilaan. Kun tähteitä keittää vedessä, niistä saa loistavan liemen.

Sitrushedelmien kuoria raastaessa vedot kannattaa pitää lyhyinä, sillä hinkkaava liike tekee mausta kitkerän, Michael vinkkaa. Lyhyen vedon jälkeen hedelmä tulisi kääntää uudelle kantille, josta kuori raastetaan pois yhdellä napakalla vedolla.

1:06

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja