Yllättävä raaka-aine tekee lihasta uskomattoman mehukasta

Liha
Shutterstock

Murea, mehevä liha on monen suosikki, mutta sen paistaminen vaatii taitoa. Kokeile tätä niksiä, mikäli mehukas pihvi on suosikkisi. 

Ruokasoodaa pihviin? Yhtälö voi tuntua oudolta, mutta sen kokeileminen kannattaa, ainakin mikäli Cooking Illustrated -julkaisua on uskominen. 

Hiero ensin ruokasoodaa lihan pinnalle ja anna sen levätä jääkaapissa 3–5 tuntia. Huuhtele tämän jälkeen liha huolellisesti, jotta kaikki sooda on poissa ja valmista haluamallasi tavalla. 

Jos haluat lihapalaset mureammaksi, sekoita ruokasooda veteen ( 1 tl ruokasoodaa ja noin 1,2 dl vettä jokaista 350 grammaa kohden). Liuota lihoaa vähintään 15 minuuttia ja huuhtele tämän jälkeen kunnolla, jotta kaikki sooda huuhtoutuu pois.

Video: Jos ruokasoodaa ei ole, paista pihvi näiden ohjeiden mukaan.

Lähde: Cooking Illustrated

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja