Yllättävä raaka-aine tekee lihasta uskomattoman mehukasta
Murea, mehevä liha on monen suosikki, mutta sen paistaminen vaatii taitoa. Kokeile tätä niksiä, mikäli mehukas pihvi on suosikkisi.
Ruokasoodaa pihviin? Yhtälö voi tuntua oudolta, mutta sen kokeileminen kannattaa, ainakin mikäli Cooking Illustrated -julkaisua on uskominen.
Hiero ensin ruokasoodaa lihan pinnalle ja anna sen levätä jääkaapissa 3–5 tuntia. Huuhtele tämän jälkeen liha huolellisesti, jotta kaikki sooda on poissa ja valmista haluamallasi tavalla.
Jos haluat lihapalaset mureammaksi, sekoita ruokasooda veteen ( 1 tl ruokasoodaa ja noin 1,2 dl vettä jokaista 350 grammaa kohden). Liuota lihoaa vähintään 15 minuuttia ja huuhtele tämän jälkeen kunnolla, jotta kaikki sooda huuhtoutuu pois.
Video: Jos ruokasoodaa ei ole, paista pihvi näiden ohjeiden mukaan.
Lähde: Cooking Illustrated
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa