Kokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"

1:59 Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään

Monet ostavat arkiruoan perusraaka-aineita pakkasesta, sillä pakastealtaan antimet säilyvät pitkään ja usein myös valmistuvat käden käänteessä. Kaikkia ruoka-aineita ei kuitenkaan kannata ostaa pakkasesta, sillä niiden laatu tai maku voi olla kärsinyt.

Videolla näytetään, miten syntyy herkullinen espanjalainen perunamunakas. Sen salaisuus piilee pakasteperunassa.

Jotkut ruoka-aineet kannattaa napata pakastealtaasta mukaan, kun taas toiset kannattaa jättää ostamatta.

Insider kysyi kokeilta, mitkä ovat pakastealtaan parhaimmat löydöt ja mitkä puolestaan kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Pakastettu liha

Netflixin Restaurants on the Edge eli Unelmien Näköalaravintolat -sarjan tähti sekä kokki Nick Liberaton mukaan pakastealtaasta kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan lihaa.

Las Vegasissa sijaitsevan Top of the World -ravintolan pääkokki Robert Lomeli suosittelee nappaamaan pakasteesta mukaan muun muassa kanaa, possua ja ribsejä.

Merenelävät

Pakastetuista merenelävistä saa helppoja ja nopeita aterioita. Pakastetut merenelävät, kuten katkaravut, ovat julkkiskokki Devin Alexanderin mukaan hyvä ostos.

– Turskasta saa monia hyviä ja nopeita aterioita. Olen tehnyt siitä esimerkiksi kalatacoja ja kalapuikkoja, Alexander kertoo Insiderille.

Katkaravut puolestaan jäätyvät ja sulavat mainiosti. Ne eivät sisällä runsaasti nestettä, joten ne kypsentyvät hyvin ja saavat väriä esimerkiksi ruskistaessa tai grillatessa.

Keitot

Nick Liberaton mukaan pakastetut keitot säilyttävät usein laatunsa silloin, kun ne sulatetaan ja lämmitetään uudelleen. Siitä syystä niitä kannattaa ostaa pakkasesta.

Keitot valmistuvat helposti, eivät vie juurikaan tilaa pakastimesta ja ruokkivat koko perheen pienellä vaivalla.

Marjat

Pakastetut marjat maistuvat sellaisenaankin. Lisäksi niitä voi käyttää lisukkeena lukemattomissa aterioissa tai niistä voi valmistaa vaikkapa smoothieita.

Devin Alexanderin mukaan pakastealtaasta kannattaa ostaa laadukkaita marjoja, joihin ei ole lisätty mitään ylimääräistä.

Pakastetut taikinat

Pakastetut taikinat ovat monipuolisia, ja niistä voi valmistaa kaikenlaista. Robert Lomelin mukaan monissa pakastetuissa taikinoissa ja esimerkiksi piirakkapohjissa on korkea rasvapitoisuus, jonka myötä ne pakastuvat ja sulavat hyvin.

Pakastettuja taikinoita on myös helppo työstää. Ne sopivat niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien valmistukseen.

Vihannekset

Toiset vihannekset säilyttävät ominaisuutensa pakkasessa paremmin kuin toiset. Lomelin mukaan kuitupitoisia vihanneksia, kuten herneitä ja okraa, kannattaa säilöä pakastimeen.

– Minulla on aina pakastimessani herneitä, joista teen ruokaa tyttärelleni. Lisäksi minulla on pinaattia, Lomeli kertoo.

Sen sijaan esimerkiksi parsakaalit, kukkakaalit ja porkkanat eivät ole parhaimmillaan pakastealtaassa, Lomeli sanoo.

– ­Ne usein esikypsennetään ennen pakastamista. Uskon, että se vaikuttaa niiden makuun ja koostumukseen, jolloin niistä tulee mauttomia ja sohjoisia, hän toteaa.

Pakastetut yrtit

Tuoreet yrtit antavat ruokiin eniten makua, mutta ne myös pilaantuvat helposti. Jos yrität välttää ylimääräisiä kauppareissuja, kannattaa yrtit ostaa pakkasesta.

– Pakastettuja yrttejä on ollut kaupoissa jo melko kauan. Olen huomannut, etteivät monet siltikään tiedä niistä, Devin Alexander sanoo.

Pakastetut pasta- ja hampurilaisateriat

Kokit kritisoivat pakastettuja pasta- ja hampurilaisaterioita. Nick Liberaton mukaan pasta-annoksissa voi olla omituinen tekstuuri, sillä pasta on kertaalleen jo keitetty ja lämmitetty ennen pakastamista. Pastaa on myös helppo ja nopea valmistaa, joten pakasteaterian ostaminen ei säästä juurikaan aikaa.

Pakasteaterioissa voi olla myös runsaasti huonoja ravintoaineita, kuten natriumia ja rasvaa. Lisäksi pakastetut hampurilaiset ovat Devin Alexanderin mukaan usein mauttomia.

Kokit suosittelevatkin valmistamaan ateriat itse, jotta tiedät mitä syöt. Itsetehdyt ateriat voi halutessaan pakastaa ja syödä myöhemmin.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja