Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"

1:59Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään
Julkaistu 28.07.2020 08:30

Jenna Lakka

jenna.lakka@mtv.fi

Monet ostavat arkiruoan perusraaka-aineita pakkasesta, sillä pakastealtaan antimet säilyvät pitkään ja usein myös valmistuvat käden käänteessä. Kaikkia ruoka-aineita ei kuitenkaan kannata ostaa pakkasesta, sillä niiden laatu tai maku voi olla kärsinyt.

Videolla näytetään, miten syntyy herkullinen espanjalainen perunamunakas. Sen salaisuus piilee pakasteperunassa.

Jotkut ruoka-aineet kannattaa napata pakastealtaasta mukaan, kun taas toiset kannattaa jättää ostamatta.

Insider kysyi kokeilta, mitkä ovat pakastealtaan parhaimmat löydöt ja mitkä puolestaan kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Pakastettu liha

Netflixin Restaurants on the Edge eli Unelmien Näköalaravintolat -sarjan tähti sekä kokki Nick Liberaton mukaan pakastealtaasta kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan lihaa.

Las Vegasissa sijaitsevan Top of the World -ravintolan pääkokki Robert Lomeli suosittelee nappaamaan pakasteesta mukaan muun muassa kanaa, possua ja ribsejä.

LUE MYÖS: Nyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettä

Merenelävät

Pakastetuista merenelävistä saa helppoja ja nopeita aterioita. Pakastetut merenelävät, kuten katkaravut, ovat julkkiskokki Devin Alexanderin mukaan hyvä ostos.

– Turskasta saa monia hyviä ja nopeita aterioita. Olen tehnyt siitä esimerkiksi kalatacoja ja kalapuikkoja, Alexander kertoo Insiderille.

Katkaravut puolestaan jäätyvät ja sulavat mainiosti. Ne eivät sisällä runsaasti nestettä, joten ne kypsentyvät hyvin ja saavat väriä esimerkiksi ruskistaessa tai grillatessa.

Keitot

Nick Liberaton mukaan pakastetut keitot säilyttävät usein laatunsa silloin, kun ne sulatetaan ja lämmitetään uudelleen. Siitä syystä niitä kannattaa ostaa pakkasesta.

Keitot valmistuvat helposti, eivät vie juurikaan tilaa pakastimesta ja ruokkivat koko perheen pienellä vaivalla.

Marjat

Pakastetut marjat maistuvat sellaisenaankin. Lisäksi niitä voi käyttää lisukkeena lukemattomissa aterioissa tai niistä voi valmistaa vaikkapa smoothieita.

Devin Alexanderin mukaan pakastealtaasta kannattaa ostaa laadukkaita marjoja, joihin ei ole lisätty mitään ylimääräistä.

Pakastetut taikinat

Pakastetut taikinat ovat monipuolisia, ja niistä voi valmistaa kaikenlaista. Robert Lomelin mukaan monissa pakastetuissa taikinoissa ja esimerkiksi piirakkapohjissa on korkea rasvapitoisuus, jonka myötä ne pakastuvat ja sulavat hyvin.

Pakastettuja taikinoita on myös helppo työstää. Ne sopivat niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien valmistukseen.

Vihannekset

Toiset vihannekset säilyttävät ominaisuutensa pakkasessa paremmin kuin toiset. Lomelin mukaan kuitupitoisia vihanneksia, kuten herneitä ja okraa, kannattaa säilöä pakastimeen.

– Minulla on aina pakastimessani herneitä, joista teen ruokaa tyttärelleni. Lisäksi minulla on pinaattia, Lomeli kertoo.

Sen sijaan esimerkiksi parsakaalit, kukkakaalit ja porkkanat eivät ole parhaimmillaan pakastealtaassa, Lomeli sanoo.

– ­Ne usein esikypsennetään ennen pakastamista. Uskon, että se vaikuttaa niiden makuun ja koostumukseen, jolloin niistä tulee mauttomia ja sohjoisia, hän toteaa.

Pakastetut yrtit

Tuoreet yrtit antavat ruokiin eniten makua, mutta ne myös pilaantuvat helposti. Jos yrität välttää ylimääräisiä kauppareissuja, kannattaa yrtit ostaa pakkasesta.

– Pakastettuja yrttejä on ollut kaupoissa jo melko kauan. Olen huomannut, etteivät monet siltikään tiedä niistä, Devin Alexander sanoo.

Pakastetut pasta- ja hampurilaisateriat

Kokit kritisoivat pakastettuja pasta- ja hampurilaisaterioita. Nick Liberaton mukaan pasta-annoksissa voi olla omituinen tekstuuri, sillä pasta on kertaalleen jo keitetty ja lämmitetty ennen pakastamista. Pastaa on myös helppo ja nopea valmistaa, joten pakasteaterian ostaminen ei säästä juurikaan aikaa.

Pakasteaterioissa voi olla myös runsaasti huonoja ravintoaineita, kuten natriumia ja rasvaa. Lisäksi pakastetut hampurilaiset ovat Devin Alexanderin mukaan usein mauttomia.

Kokit suosittelevatkin valmistamaan ateriat itse, jotta tiedät mitä syöt. Itsetehdyt ateriat voi halutessaan pakastaa ja syödä myöhemmin.

LUE MYÖS: Ruokatoimittaja paljastaa 8 luottomuonaa – näitä ammattilaisen pakastimesta löytyy aina: "Hyötyä kenelle tahansa"

LUE MYÖS: Nyt on paras hetki kesäherkkujen säilömiselle – martta varoittaa sortumasta yleiseen virheeseen

Lue kaikki lifestyle-artikkelit

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

4 järkevää vinkkiä, joilla säästät ruokakuluissaSyötkö näitä? Ammattilaiset listaavat parhaimmat ja pahimmat säilykkeet: "Pysyttele erossa..."Asiantuntija täräyttää faktat tiskiin – nämä kasvikset kannattaisikin syödä pakasteina tai säilykkeinä tuoreiden sijaan: "Pakasteruoka ei ole sama asia kuin prosessoitu"Kokit kertovat, mitä ruokia kannattaa grillata ja mitä ei – trendihedelmä saa jyrkän tuomion: "Kannattaa nauttia niin kuin luonto sen tarkoitti"Ruokatoimittaja paljastaa 8 luottomuonaa – näitä ammattilaisen pakastimesta löytyy aina: "Hyötyä kenelle tahansa"7 virhettä, joihin moni sortuu pakastevihannesten kanssa – ethän tee näin?
RuokaPakastaminenPastaKalaVihanneksetLihaYrtitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu