3:03

Kohuperunan sokkomakutestissä yllättävä lopputulos: Erottaako ylistetyn suomalaisen superpotun oikeasti kaupan halpisperunasta?

Katso videolta, miten raatilaiset arvioivat perunoita sokkomakutestissä.

Maistatimme uutta ylistettyä Frex -superperunaa rinnakkain kaupan halvan yleisperunan sekä Lapin puikula -perunan kanssa. Mikä perunoista muodostui lopulta raadin suosikiksi?

Uutisoimme tällä viikolla suomalaiskauppoihin vyöryvästä uutuusperunasta, jota huippukokit ylistävät peräti maailman parhaaksi. 

Perunan kehitystyössä alusta saakka mukana olleen Tapio Knuuttilan mukaan Frex-perunaa viljellään menetelmällä, jonka ansiosta potusta kehittyy erityisen maukas ja vitamiinipitoinen. Koska perunan tuotantoprosessi on ainutaatuinen, laatu korkealla ja tuottajat saavat viljelystä ansaitun korvauksen, on potun kilohinta kaupassa kuluttajille normaalia perunaa korkeampi, noin kolmisen euroa.

Sokkomakutestissä kolme perunaa: Frex, Lapin puikula ja kaupan halpa yleisperuna

Mutta onko uusi "superperuna" todella niin hyvää kuin väitetään? Erottaako tavallinen tallaaja laatuperunan halpispotusta? Toteutimme sokkomakutestin, jossa maisteltiin rinnakkain kaupan edullista yleisperunaa, Kotimaista-brändin Lapin puikula -perunaa sekä superperuna Frexin noblesse-lajiketta. Myös Lapin puikula -perunaa on useassa yhteydessä kehuttu yhdeksi Suomen parhaista perunoista. Monen arvostetun keittiömestarin mukaan puikulasta valmistuu paras perunamuusi.

Yhteensä kuusi testaajaa maistoi kolmea perunaa vuorotellen ja antoi oman arvionsa siitä, mikä potuista on paras. Testaajille ei kerrottu mitä perunalajikkeita testissä oli mukana.

Kaupan halpa yleisperuna herätti lähes kaikissa testaajissa samanlaisia ajatuksia. Lapin puikula ja Frex-peruna sen sijaan hämmensivät maistelijoita. Miltä perunat sitten maistuivat? Mikä oli potuista paras?

Katso videolta jutun alusta, miten testaajat arvioivat perunoita sokkomakutestissä, ja mikä oli raadin suosikki. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja