Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassikkopiirakka, jota ei kannata unohtaa – näin valmistat sen entistäkin vähemmällä vaivalla

Shutterstock
Julkaistu 23.02.2019 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kinkku-juustopiirakka eli ranskalaisittain quiche lorraine on klassikko, joka maistuu niin arjessa kuin juhlassa.

Maistuva piirakka valmistuu helposti vain ainekset sekoittamalla, joten sen kanssa ei tarvitse hikoilla keittiössä montaa tuntia. Muutaman kikan avulla piirakka valmistuu entistäkin vaivattomammin.

Valmistelut hoituvat yhdessä kulhossa

Jos haluat välttyä tiskeiltä, voit hyvin valmistaa munamaitoseoksen samassa kulhossa, jota käytit piirakkapohjan valmistukseen. Sinun ei edes tarvitse pestä kulhoa vaiheiden välillä, sillä kaikki ainesosat menevät kuitenkin samaan piirakkaan.

Jos haluat, voit valmistaa piirakkapohjan ja silputa täyteainekset monitoimikoneessa kulhon sijaan. Myös munamaidon sekoittaminen monitoimikoneessa onnistuu.

Kaikista helpoimmalla pääset, kun käytät piirakan valmistukseen valmista piirakkapohjaa, valmiita kinkkukuutioita ja juustoraastetta. 

VINKKI: Voit lisätä piirakkaan myös kasviksia, kuten paprikakuutioita tai maissia. 

kinkku-juustopiirakkaKinkkupiirakkaan voi upottaa myös jääkaapin perälle jääneet kasvikset tai juuston kannat.Shutterstock

Kinkku-juustopiirakka (6 annosta)

Pohja:
3 dl vehnäjauhoa
100 g voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
100 g savustettua kinkkua
10 cm purjoa
3 dl juustoa raastettuna
3 kananmunaa
3 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 mst pippuria
0,5 tl paprikajauhetta

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kulhoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liian kauan, muuten taikinasta tulee sitkeä ja kuiva. Painele taikina halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Painele pohjaan reikiä haarukalla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Kuutioi kinkku, paloittele purjo ja raasta juusto. Asettele täytteet esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kulhossa keskenään munat, maito ja mausteet. Kaada seos täytteiden päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Resepti: Aftonbladet

Lisää aiheesta:

Pohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!Paluu menneisyyteen: Supersimppeli iltapalapiirakka maistuu koko perheelle – tämä luottoresepti kannattaa kaivaa jälleen esiin!Leivo suolainen piirakkapohja juhliin! Helppo ohje, jolla et voi epäonnistuaLeivo legendaarinen piirakka: Tämä helppo herkku sopii vaikka isänpäiväksi!Resepti, jota jokaisen kannattaisi kokeilla: Valmista superherkullinen kinkkupiirakka!Itse tehty leipäjuusto on takuuvarma herkku! Poimi talteen syksyn klassiset jälkiruokareseptit
RuoanlaittoLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa

  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen