Klassikkopiirakka, jota ei kannata unohtaa – näin valmistat sen entistäkin vähemmällä vaivalla

kinkku-juustopiirakka
Shutterstock

Kinkku-juustopiirakka eli ranskalaisittain quiche lorraine on klassikko, joka maistuu niin arjessa kuin juhlassa.

Maistuva piirakka valmistuu helposti vain ainekset sekoittamalla, joten sen kanssa ei tarvitse hikoilla keittiössä montaa tuntia. Muutaman kikan avulla piirakka valmistuu entistäkin vaivattomammin.

Valmistelut hoituvat yhdessä kulhossa

Jos haluat välttyä tiskeiltä, voit hyvin valmistaa munamaitoseoksen samassa kulhossa, jota käytit piirakkapohjan valmistukseen. Sinun ei edes tarvitse pestä kulhoa vaiheiden välillä, sillä kaikki ainesosat menevät kuitenkin samaan piirakkaan.

Jos haluat, voit valmistaa piirakkapohjan ja silputa täyteainekset monitoimikoneessa kulhon sijaan. Myös munamaidon sekoittaminen monitoimikoneessa onnistuu.

Kaikista helpoimmalla pääset, kun käytät piirakan valmistukseen valmista piirakkapohjaa, valmiita kinkkukuutioita ja juustoraastetta. 

VINKKI: Voit lisätä piirakkaan myös kasviksia, kuten paprikakuutioita tai maissia. 

Kinkku-juustopiirakka (6 annosta)

Pohja:
3 dl vehnäjauhoa
100 g voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
100 g savustettua kinkkua
10 cm purjoa
3 dl juustoa raastettuna
3 kananmunaa
3 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 mst pippuria
0,5 tl paprikajauhetta

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kulhoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liian kauan, muuten taikinasta tulee sitkeä ja kuiva. Painele taikina halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Painele pohjaan reikiä haarukalla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Kuutioi kinkku, paloittele purjo ja raasta juusto. Asettele täytteet esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kulhossa keskenään munat, maito ja mausteet. Kaada seos täytteiden päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Resepti: Aftonbladet

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat