Mainos
Mainos

Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti

Bataattilaatikko on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten joulupöytään. Bataattilaatikko valmistuu helposti bataateista, mutta halutessasi voit myös oikaista ja ostaa bataattisoseen valmiina. Testaa helppo ja perinteinen resepti.

Bataattilaatikko

  • 2 bataattia (n. 1 kg)
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl siirappia
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl inkivääriä
  • ¾ tl rouhittua valkopippuria
  • 1/4 tl rouhittua muskottipähkinää

Lisäksi

  • ½ dl korppujauhoja
  • 50 g voita

Valmistusohje

Bataattilaatikko valmistuu näin:

Valmistusaika: 20 min + 1 t paistaminen
Annoksia: 6-8

  1. Kuori ja lohko bataatit kuutioiksi. Keitä bataattikuutiot suolatussa vedessä kattilassa kypsäksi.
  2. Valuta keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää bataattisoseen joukoon kerma, korppujauhot, siirappi, muna ja mausteet. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Kaada bataattiseos isoon voideltuun uunivuokaan tai vaihtoehtoisesti useampiin pienempiin annosvuokiin.
  4. Tee haarukalla kuvioinnit bataattilaatikon pintaan. Ripottele päälle korppujauhot ja vuole lopuksi päälle vielä voisiivuja.
  5. Paista bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin ajan. Jos paistat bataattilaatikon pienissä vuoissa, paistoaika voi olla lyhyempi.  
  6. Nauti bataattilaatikko esimerkiksi joulupöydässä muiden jouluruokien kanssa.

Astiat: Maku Kitchen Life, lusikat: Ikea

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja