Kananmunan paistaminen "kirjekuoritekniikalla" nousi syyskuussa viraalihitiksi. Onko munaniksi todella niin helppo miltä se näyttää? Testasimme hittiniksin.
Oletko jo kuullut viraalihitiksi kasvaneesta ”kirjekuoritekniikasta"?. Alun perin @sunnycusine -nimimerkin jakamalla videolla näytetään, miten kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erottamalla saa paistettua munan hauskalla tavalla kirjekuoren malliin. Videolla on jo huimat yli 40 miljoonaa katselukertaa.
Näin "kirjekuoritekniikka" toimii
Kun keltuainen ja valkuainen on eroteltu toisistaan, valkuainen kaadetaan varovasti vokkipannulle tai paistinpannulle, jossa sitä pyöräytetetään niin, että se leviää tasaiseksi ja ohueksi kerrokseksi. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta valkuainen ei pala.
Sitten hieman paistuneen valkuaisen keskelle asetetaan keltuainen. Lopuksi valkuainen käännetään reunoilta keltuaisen päälle, jolloin kanamuna muodostaa kirjekuoren muotoisen paketin. Kananmunan voi sitten maustaa haluamallaan tavalla.
Niksi näyttää TikTok-videolla helpolta, mutta onko se sitä oikeasti? Katso videolta, miten kirjekuoritekniikka toimii kotikeittiössä! Kaunis lopputulos todella vaatii harjoittelua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!