Kippis! Suomalainen olut palkittiin parhaana kansainvälisessä kilpailussa

Pyynikin Black Ipa
Lifestyle Media oy

Tamperelaisen pienpanimon olut voitti jälleen kultaa kansainvälisessä olutkilpailussa.

Tamperelainen Pyynikin Käsityöläispanimo on niittänyt jälleen kansainvälistä kisamenestystä. Tsekeissä järjestetyn World Beer Idol -kisan raati palkitsi panimon Black IPA -oluen kultamitalilla 13.1.2017. Viime syksynä panimon Ruby Jazz Ale valittiin maailman parhaaksi World Beer Awardsissa.

Black IPA on ollut menestyksekäs olut jo aikaisemminkin. Olut kruunattiin muun muassa Suomen Paras Olut 2016 -kilpailussa  Yleisön suosikiksi. Kansainvälinen voitto ja nimekkäiden olutasiantuntijoiden antama tunnustus saa silti olutmestari Tuomas Peren erityisen iloiseksi.

– Tämä tuntuu tosi hyvältä, vaikka olen vieläkin vähän hämmentynyt, että mitä tässä on tapahtunut. Tsekki on perinteinen ja pitkälle kehittynyt pohjahiivaolutmaa. Se, että tämä tunnustus tulee pääasiassa tsekkiläiseltä tuomaristolta, joka osaa arvioida oluista todella tarkkoja nyansseja, tekee siitä erityisen hienoa, Pere myhäilee.

Kansainvälisellä kisamenestyksellä vauhtia vientitoimintaan

Pyynikin Käsityöläispanimo panostaa kansainvälisiin markkinoihin, ja Black IPAa lähdetäänkin nyt viemään amerikkalaisten olutnautiskelijoiden iloksi. Oluen nimenä Yhdysvaltojen markkinoilla tosin tulee olemaan Baltic Black IPA.

– Nämä kansainväliset kilpailumenestykset ovat omiaan tukemaan vientihaaveita. Ylipäätänsä uskon että suomalaisella pienpanimo-oluella tulee tapahtumaan kansainvälinen läpimurto tämän ja ensi vuoden aikana. Myös kollegoilla on mainioita vientihankkeita meneillään ja alkamassa, Pere iloitsee.

Lähde: Pyynikin Käsityöläispanimo

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja