6:19

Tamperelaispanimon tuote palkittiin maailman parhaan oluen tittelillä – ”mustanmakkaran kanssa olut toimii erinomaisesti”

Pyynikin panimon kansainvälinen menesty sai jatkoa, kun Pyynikin Stout voitti pääpalkinnon omassa sarjassaan Lontoossa pidetyissä World Beer Awards -kilpailuissa. 

Videolla Lammin Sahdin perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, kuinka olutta oikein kuuluu maistella. 

Suomalaisoluiden kansainvälinen menestys sai jälleen jatkoa, kun Pyynikin Stout voitti pääpalkinnon Milk Stout -sarjassa Lontoossa elokuun lopulla pidetyissä World Beer Awards -kilpailuissa. Voitto samasta kilpailusta on tullut tamperelaispanimolle myös vuosina 2016 ja 2017.

Myös toinen suomalainen panimo sai World Beer Awards -voiton, kun Malmgårdin panimon X-Porter valittiin parhaaksi vahvaksi portteriksi.

"Sopii liharuokien ja makeiden jälkiruokien kanssa"

Pyynikin Stout on ollut panimon tuotevalikoimassa jo vuodesta 2015 ja se on löytänyt paikkansa vakiovalikoimassa. Olut on laktoosilla makeutettu, pehmeän paahteinen, helposti nautittava tumma olut.

Olut  sopii hienosti liharuokien ja makeiden jälkiruokien kanssa. Sitä voi nauttia lähes huoneenlämpöisenä tai viileänä janojuomana. Tamperelainen panimo haluaa myös huomauttaa, että mustanmakkaran kanssa olut toimii erinomaisesti.

World Beer Awards on vuosittain Lontoossa järjestettävä olutkilpailu, jonka sarjavoittajat saavat maailman paras -tittelin. Tänä vuonna kilpailuun kilpailuun osallistui 2300 olutta 490 panimolta, 50 maasta. Kilpailuun osallistuivat sekä pienet että suuret panimot.

Oluen syntyhistoria alkoi hetkestä jolloin panimon yhteisömanageri Veikko Sorvaniemi toivoi olutmestari Tuomas Pereltä hyvää milk stout -olutta panimon valikoimaan jatkaen lausettaan vielä tokaisten, että mieluusti maailman parasta. Sen Veikko nyt sai. 

Olutmestari Pere kertoo, että World Beer Awards-kisasta tuleva menetys lämmittää aina mieltä, varsinkin kun kyseesä on kauppavahvuinen olut, jolloin myös kaupallinen potentiaali nousee hienosti esiin.

– Tämä tuo tietysti esiin osaamistamme ja kertoo panimon faneille sekä omistajille, että osaaminen on edelleen hyppysissä, Pere jatkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja