2:26

Kolmelle suomalaisjuomalle kultaa arvostetussa kilpailussa – Mikon ja Kain viskille avautuivat nyt kunnon markkinat: "Ehdottomasti kova juttu"

Kolme suomalaista alkoholijuomaa sijoittui mitaleille kansainvälisessä kilpailussa Saksassa. 

Kolme suomalaista juomaa menestyi arvostetussa Meininger's International Spirits -kilpailussa Saksassa. Kultaa nappasi The Helsinki Distilling Companyn tislattu ruisviski. Pyyniking Distilling Company voitti kategoriansa ginillään ja myös Altian Koskenkorva Vodka palkittiin. 

Kansainväliset viskit -kategorian voitto on Helsinki Distinlling Companylle tärkeä apu Saksan kilpaillulla alkoholimarkkinalla menestymiseen.

– Saksa on meille tärkeä vientimarkkina, joten voitto arvostetussa Meininger's ISW-kilpailussa on ehdottomasti tärkeä asia. Master Blender Kai Kilpinen on tehnyt tämänkin, nyt voittaneen suomalaisen ruisviskin kanssa hienoa työtä, iloitsee The Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja ja tislaajamestari Mikko Mykkänen.

Meininger’s International Spirits Award on kansainvälinen, väkeviä alkoholijuomia, likööreitä, hedelmäviinejä ja sekoitejuomia arvottava kilpailu. ISW-kilpailun järjestävä Meininger Verlag on vuonna 1903 perustettu saksalainen viini- ja juomajulkaisuihin erikoistunut kustantamo. Nyt 17. kerran järjestetyn ISW-kilpailun tuomaristo koostui yli 50:stä kansainvälisestä alkoholialan ammattilaisesta. He arvioivat kisaan osallistuneet juomat Saksassa kesäkuun lopussa. Palkinnot jaettiin 8. heinäkuuta virtuaalisessa palkintogaalassa.

Kansainvälisen viskikategorian voittanut Helsinki Whiskey release #14, Rum Cask Finish Rye Malt edustaa tislaamon 14. pullotuserää. Kilpinen kuvailee juomassa olevan mallastetun rukiin lisäksi hieman ohramallasta pehmentämässä ja tasapainottamassa ruisviskin mausteisuutta.

– Kypsytimme tislettä ensin uusissa 200 litran amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja viimeistelykypsytys tehtiin vanhoissa, Jamaikalta ja Guyanasta peräisin olevista rommitynnyreissä. Viimeistely antoi juomalle sen ominaisen, nyt myös upeasti palkitun makunsa. Suutuntuma on runsas ja viskin aromeissa on vaniljaa, aprikoosia, karamellia, lakritsaa ja kaakaota, kuvailee luomustaan Master Blender Kai Kilpinen.

Menestys Saksan arvostetuimmassa kilpailussa on The Helsinki Distilling Companyn vientiponnisteluissa tärkeä erävoitto.

– Saksa on meille suuri ja tärkeä vientimarkkina, joten voitto juuri tässä arvostetussa kilpailussa on tislaamollemme ehdottomasti kova juttu. Olen iloinen myös muiden suomalaisten alan toimijoiden menestyksestä kilpailussa. Kilpailumenestys vankentaa suomalaisen osaamisen arvostusta ja tuo meille tärkeää huomiota käsityötislauksen taitajina, kertoo The Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja ja tislaajamestari Mikko Mykkänen.

Lähde:  The Helsinki Distilling Company/Wolfcom

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja