Juhannusviikolla vietetään valtakunnallista varhaisvihannesten ja varhaisperunoiden teemaviikkoa. Tänäkin vuonna juhannuspöytään saadaan upeita avomaan varhaisvihanneksia, tiedottaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.
Videolla ohje täydellisten varhaisperunoiden keittämiseen.
Juhannusta juhlistamaan saadaan tänäkin vuonna avomaan varhaisvihanneksia, kertoo MTK. Varhaisvihannesten kasvaminen edistyi suotuisasti kesäkuun lämmössä, joten satojen valmistuminen jopa hieman aikaistui.
Lue myös: Paras tapa keittää varhaisperunat voi yllättää – Pekka Terävän nerokas metodi kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut
Nyt vihanneksia ja perunaa valmistuu sekä harson alta että suoraan avomaalta. Kauden avaus osuu juhlavasti juhannusviikolle.
– Pysähdy ostoksilla vihannestarjonnan äärelle ja poimi niitä vihanneksia, jotka juuri nyt ovat satokauden parhaita ja tuoreimpia, MTK suosittelee.
Raparperia, varhaiskaalia, valkosipulia, varhaisperunaa...
Raparperi maistuu kesäkuussa kaikkein makoisimmalta. Raparperipiirakka tai raparperipaistos jäätelön kanssa kuuluvat kahvipöytään. Kevyesti kypsennetyt, makeutetut raparperipalaset täydentävät aamiaispöydässä niin jugurtin kuin puuronkin. Samalla voidaan jo herkutella ensimmäisillä avomaan mansikoilla.