Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesän mehevin grillivinkki: Valmista suussasulavat ribsit – tarjoile näiden viinien kera

Julkaistu 10.06.2019 08:47

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: YELLOW TAIL

Juhannuksen lähestyessä varaudutaan keskikesän juhlaan grillattavilla tarjottavilla. Valmista suussasulavat mehevät ribsit ja tarjoa ne grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden kera. Tällä reseptillä onnistut takuuvarmasti.

Juhannuksena suunnataan perinteisesti mökille grillaamaan. Säällä kuin säällä, grillikausi korkataan viimeistä keskikesän juhlan kunniaksi. Juhla on parhaimmillaan rentoa yhdessäoloa läheisten kanssa hyvän ruoan ja maukkaan viinin kera. Nyt on lupa nauttia.

Grillissä valmistuvat herkulliset ribsit, jotka tehdään rennoimmillaan esikypsennettyinä myytävistä pakasteista. Ribsien mehukkuus syntyy maukkaasta marinadista ja grillin kuumuudesta.

Herkullinen juhannusateria kruunataan tietenkin makuihin sopivilla viineillä. Täyteläinen Yellow Tail Shiraz on mainio punaviini lihan kanssa. Jos nautit enemmän klassisesta yhdistelmästä, valitse täyteläisen marjainen Yellow Tail Cabernet Sauvignon. Rennot, helpot viinit maistuvat jokaiselle ja sopivat loistavasti kesäiltaan nautiskeltavaksi.

Italialainen Casellan perhe yhdisti viiniperinteet australialaiseen rentouteen. Lue lisää Yellow Tail -viinien menestystarinasta.

Ribsien paahtuessa grillissä maukkaiksi voit tarjota etukäteen valmistetut cocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonilla höystettyinä. Jälkiruoaksi voit nostaa pöytään minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla. Kevyet pikkusyötävät maistuvat pitkälle iltaan. Poimi nopeat ja helpot vinkit suolaisiin ja makeisiin tarjottaviin, joilla hurmaat juhannusvieraat.

Suussasulavan mehevät ribsit perunavartaiden, grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden kera

yellow tail ribsit

  • Täyteläinen, muhevan mustikkainen Yellow Tail Shiraz on mainio valinta keskikesän juhliin grilliruokien, kuten mehevien ribsien kanssa.
  • Toinen loistava vaihtoehto on klassinen, täyteläisen marjainen Yellow Tail Cabernet Sauvignon.
  • Rennoimmillaan ribsit valmistuvat esikypsennettynä myytävistä pakasteista. Sulata ja paista ribsit pakkauksen ohjeen mukaan etukäteen uunissa, mieluiten ainakin puoli tuntia.
  • Valmista itse herkullinen grillauskastike ja grillaa mureat ribsit pinnaltaan herkullisiksi juuri ennen tarjoilua.
  • Samalla grillaat lisukkeet trendikkäästi: etukäteen keitetyt uudet perunat vartaissa ja tomaatit grillivuoassa ja kesäkurpitsaviipaleet sellaisinaan.
  • Reseptistä valmistuvat ribsit 6:lle.

Ribsit:

1,8 kg esikypsennettyjä ribsejä (3 pkt à 600 g, pakaste)

Grillauskastike:

½ dl rypsiöljyä
½ dl tomaattipyreetä
1 dl ketsuppia
1 rkl väkiviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl sipulijauhetta tai hienoksi hakattua sipulia
1 tl valkosipulijauhetta tai hienonnettua valkosipulia
2 tl suolaa
1½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl chilijauhetta

Lisäksi:

n. 1,2 kg uusia perunoita
n. 600 g pieniä tomaatteja tai grillitomaatteja vuoassa
2 kesäkurpitsaa
rypsiöljyä
suolaa

Ota ribsit sulamaan.

Mittaa kaikki grillauskastikkeen ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Ota pois liedeltä tai grillilevyltä.

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, mikäli niitä ei ole jäljellä keitettyinä.

Laita grillitikut kostumaan veteen.

Paloittele ribsit 2–3 palaan ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä foliolla peitettynä pakkauksen ohjeen mukaan noin 30 minuuttia 190-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ota folio pois ja valele ribisen päälle puolet grillauskastikkeesta.

Jatka paistamista kastikkeen kanssa noin 5 minuuttia.

Pyörittele etukäteen kiinteäksi ”al dente” kypsytetyt uudet pienet perunat öljyssä ja pujottele ne kostutettuihin vartaisiin. Ripottele pinnalle suolaa.

Pieniä tomaatteja myydään tertuissa foliovuoassa pienen öljypullon ja yrttiseoksen kanssa. Grillaa tomaatit foliovuossa, kaada päälle öljyä ja mausta yrteillä. Voit käyttää myös tavallisia tomaatteja.

Viipaloi kesäkurpitsat kuorineen n. 1 ½ cm viipaleiksi. Öljyä ja suolaa viipaleet.

Grillaa ribsit, perunavartaat, grillitomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet nopeasti grillissä niin, että ne kaikki saavat väriä ja lämpenevät kauttaaltaan. Voitele ribsejä grillauskastikkeella grillatessa, jotta ne säilyvät mehevänä.

Tarjoile kaikki grilliherkut kuumina yhdessä Yellow Tail Shiraz- tai Cabernet Sauvignon -punaviinin kera.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille

Lue lisää:

Juhlien suolaiset ja makeat pikkutarjottavat, joita on kokeiltava! Yhdistä kesänraikkaisiin viineihin

Casellan perhe yhdisti italialaisen viiniperinteen australialaiseen rentouteen – näin syntyivät viinit, joista tuli maailmanlaajuinen menestystarina

Lisää aiheesta:

Superhyvä ja helppo broileriresepti: Kaiken kruunaa muutaman ainesosan koukuttava marinadiSuussasulavan mehevät ribsit perunavartaiden, grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden keraJuhlien suolaiset ja makeat pikkutarjottavat, joita on kokeiltava! Yhdistä kesänraikkaisiin viineihinSupermaukasta appelsiinibroileria: Simppeli arkiruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa!Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeillaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä