Juhlien suolaiset ja makeat pikkutarjottavat, joita on kokeiltava! Yhdistä kesänraikkaisiin viineihin

Mainos
Yellow Tail artikkeli 1 pk
Valitse kesäjuhlien viineiksi monikäyttöiset viinit, jotka sopivat yhteen noutopöydän erilaisten tarjottavien kanssa. Australialainen Yellow Tail tunnetaan helposti lähestyttävistä, hedelmäisistä viineistään.

Kesäisen juhlapäivän helpot ja herkulliset pikkutarjottavat maistuvat takuulla kaikille vieraille. Kokeile tänä kesänä suolaisia cocktailpaloja parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonilla sekä makeita minileivoksia mansikoilla ja valkosuklaalla. Yhdistele makuparit täydellisesti yhteensopiviin raikkaisiin viineihin.

Kevään ja kesän juhlakausi lähenee, mikä tietää onnittelumaljoja vastavalmistuneille sekä lukuisia kesäjuhlia häistä sukutapaamisiin ja ystävien kanssa nautittuihin kesäiltoihin. Pikkusyötävät sopivat loistavasti niin aurinkoisiin puutarhajuhliin kuin alkukesän illanistujaisiin.

Ikimuistoiset juhlat kruunaavat helpot ja laadukkaat viinit. Juhlapöydän viineiksi kannattaa valita monikäyttöiset vaihtoehdot, jotka sopivat monen tarjottavan kanssa, eivätkä riitele noutopöydän erilaisten makujen kanssa. Keveät vaihtoehdot maistuvat kaikille vieraille, ja sopivat nautiskeltavaksi niin suolaisten kuin makeiden herkkujen kanssa.

Australialaisen Yellow Tailin viinit tunnetaan helppoudestaan: viinit on tehty nautiskeltavaksi yhdessä ystävien ja sukulaisten kesken – hyvää ruokaa unohtamatta! Hedelmäiset ja helposti juotavat viinit sopivat loistavasti kesään. Aussikulttuuri perustuu rentouteen, mikä on loistava teema myös leppoisiin kesäjuhliin.

Tässä reseptit juhlien rentoihin pikkutarjottaviin sekä raikkaat viinisuositukset täydentämään makupareja. Nauti!

Cocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonilla

• Täyteläinen Yellow Tail Merlot on helposti lähestyttävä, pehmeä ja maukas punaviini, joka sopii mainiosti juhlatarjoiluun lehtevien cocktailpalojen kanssa.

• Jos valitset tarjoiluun cocktailpalojen kanssa lisäksi valkoviinin, oiva valinta on kuiva, pirteän hedelmäinen ja hennosti valkopippurinen Yellow Tail Pinot Grigio.

• Cocktailpalat ovat täytetty paahteisella parsamoussella, täyteläisellä ricottajuustolla ja rapeaksi paahdetulla pekonilla.

• Voit paistaa lehtevät palat hyvissä ajoin etukäteen ennen juhlia. Valmista myös mousse valmiiksi ajoissa, jotta se ehtii jäähtyä. Sama koskee paahdettua pekonia.

• Täytä leivokset samana päivänä kuin ne tarjoillaan.

40 kpl

Pohjat:

500 g voi- tai lehtitaikinalevyjä

Voiteluun ja päälle:

munaa
kurpitsansiemeniä

Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille, anna sulaa noin 10 minuuttia. Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle heti kurpitsansiemeniä. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota sydämenmuotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktailpaloja. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteet:

Parsamousse:

2 kesäsipulia varsineen
250 g vihreää parsaa
2 rkl voita
½ tl suolaa
⅓ tl jauhettua valkopippuria
2 rkl tuoretta timjamisilppua
½ dl (kuohu)kermaa

Lisäksi:

n. 130 g pekonia
250 g ricottajuustoa
(tuoretta timjamia)

Puhdista ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele parsa noin 2 cm:n paloiksi. Säästä nuppuosat, noin 3 cm:n pääpalat, ja halkaise ne neljäksi ohueksi koristesuikaleeksi. Paista palat ilman nuppuosia pehmeäksi voissa pannulla (n. 5 min). Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää kerma, anna kiehahtaa nopeasti. Kaada seos kannuun ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi paksuksi mousseksi. Anna jäähtyä.

Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne pannulle, paahda rapeaksi. Anna jäähtyä.

Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä. Laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen moussea, teelusikallinen ricottajuustoa ja päälle paahdettua pekonia ja ohut parsan nuppuosa sekä halutessasi pieni pala timjaminoksaa.

Vinkki: Voit korvata timjamin keväisellä nuorella siankärsämöllä, mikäli tunnet luonnonyrtin hyvin (porkkananlehden näköinen).

Minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla

• Puolikuivan, hennosti sitruksisen Yellow Tail Pinot Grigio -valkoviinin kanssa keväiseen juhlatarjoiluun sopivat makoisat minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla.

• Halutessasi tarjota leivosten kanssa lisäksi punaviiniä, mainio valinta on täyteläinen, helposti lähestyttävä, hilloinen ja hennosti mausteinen Yellow Tail Merlot.

• Valmista valkosuklaavaahto etukäteen. Puhdista myös mansikat ajoissa.

• Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, jotta pohjiin käytettävät kaurasipsikupit eivät pehmene. Rapea mausteinen pohja on täydellinen pari makealle vaahdolle.

• Mikäli käytät pohjina erimakuisia kauralastuja, voit myös koristella ne eri tavoin, jotta juhlijat erottavat erilaiset leivokset.

n. 40 kpl

Pohjat:

n. 100 g kaurasipsikuppeja (esim. aitokaura tai jogurtti & makea chili)

Valkosuklaamousse:

150 g valkoista suklaata
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

250 g tuoreita mansikoita
syötävien marjojen pieniä lehtiä tai kukkia (esim. mustaherukan tai metsämansikan pienet lehdet tai kukat) tai pieniä sitruunamelissan lehtiä

Paloittele valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään astiaan. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes suklaa alkaa sulaa. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa juuri ja juuri juoksevaksi. Sekoita hyvin ja muista, että vettä ei saa roiskua suklaaseen ja että valkosuklaa palaa helposti pohjaan.

Vaahdota kerma ja vispaa voimakkaasti joukkoon tuorejuusto. Kaada nauhana joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Mausta mieleiseksi.

Puhdista ja viipaloi mansikat. Kerää puhtaat ja syötäväksi sopivat koristeet luonnosta tai käytä sitruunamelissan lehtiä.

Täytä kaurakupit valkosuklaamoussella ja mansikkaviipaleilla juuri ennen tarjoilua. Koristele kauniisti.

Reseptit: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat