Kentakilainen kakku on joulupöydän hitti: "Takuuvarma kakku, joka ei jää kaappiin kuivumaan"
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku – joulunajan suosikkimaustekakku tunnetaan monilla eri nimillä.
Oletko sinä koskaan kuullut kentakilaisesta kakusta? Kyseessä on erityisesti joulunaikaan liitetty maustekakku, joka aateloidaan suussa sulavalla, karamellisoidusta sokerista valmistetulla kuorrutteella.
Kentuckyn kakun tai kentakilaisen kakun alkuperää on astetta hankalampi jäljittää, mutta kotileipurit kertovat leiponeensa sitä useamman vuosikymmenen ajan. Facebookin jouluryhmissä kakkua hehkutetaan vuosittain ja moni pitää sitä joulupöydän ykköskakkuna.
– Takuuvarma kakku, joka ei jää kaappiin kuivumaan, suositussa jouluryhmässä muun muassa kuvaillaan.
Mehevä kakku mantelirouheella – kuorrutus kruunaa kentakilaisen
Kentakilaisen kakun resepti vaihtelee hieman tekijän ja lähteen mukaan. Yhdistävänä tekijänä on yleensä taikinassa käytetty mantelirouhe sekä karamellisoituneesta sokerista valmistettu koukuttava kuorrute. Jotkut lisäävät Kentuckyn kakkuun myös rusinoita tai taateleita.
Kuorrutetta kannattaa tehdä joka tapauksessa reilusti, sillä siihen jää himo! Kentakilainen kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja vain paranee vanhetessaan.
Katso myös video: MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti