Keittiömestari kertoo, mistä tunnistaa huonolaatuisen oreganon

Kaupan oreganoissa on yllättävän paljon eroja – huomaatko itse eroavaisuudet? 1:26 Kaupan oreganoissa on yllättävän paljon eroja – huomaatko itse eroavaisuudet?
Kaupan oreganoissa on yllättävän paljon eroja – katso itse!

Hyvää ruokaa ei kannata pilata huonoilla mausteilla – maustepussien sisällöissä voi olla selkeitä eroja.

Oregano kuin oregano, pippuri kuin pippuri.

Näin moni saattaa ajatella, mutta oikeasti maustehyllyn pussi- ja purkkirivistä löytyy mausteita, joiden laatu vaihtelee laidasta laitaan.

Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva esimerkiksi kertoo, että aikaisemmin hänelle oli aivan sama, minkälaista mustapippuria mylly sisälsi, kunnes mies tutustui Tellicherry-pippuriin. Kookasta pippuria kutsutaan myös mustapippureiden Rolls Royceksi.

Tellicherry-mustapippurin kuoressa on aromaattista öljyä, joka tekee pippurista erityisen hienostuneen makuisen, peittämättä kuitenkaan annoksen makuja alleen.

Oreganomausteetkaan eivät ole missään nimessä samasta puskasta veistettyjä. Kaupassa kannattaa esimerkiksi tarkastella, sisältääkö maustepurkki lehtien lisäksi tikkuja tai vartta ja ettei purkin pohjalla ole liikaa "pölyä".

Katso yllä olevalta videolta, miten paljon kaupan oreganot voivat todella erota toisistaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!