Keittiömestari Jesse Söderlund näyttää, miten tehdään ökymakea Rocky Road -pizza: "Tykkään haastaa kotikokkailijoita"

Näin teet grillissä jälkiruokapizzat 5:11 Näin teet grillissä jälkiruokapizzat
Jesse Söderlund näyttää videolla, miten pizza paistetaan grillissä

Turkulainen keittiömestari Jesse Söderlund kehitti Viiden jälkeen -ohjelmaa varten kahden jälkiruokapizzan ohjeen. 

Jesse Söderlund kertoo, että molemmat pizzat – Rocky Road ja Juustolautanen – leivotaan pullataikinaan. Rocky Road -pizza täytetään vaahtokarkeilla ja suklaakastikkeella, ja Juustolautanen-pizza muun muassa homejuustolla ja viikunahillolla.

Keittiömestari kertoo miettineensä etukäteen, voiko hän kutsua innovaatiotaan hyvällä omalla tunnolla pizzaksi, vaikka taikina on makea, eikä tomaattikastikettakaan ole. Rocky Roadissa ei ole edes juustoa.

– Tulin siihen tulokseen, että jos keksin jonkun aivan uuden nimen, niin ihmiset eivät pääse kärryille siitä, mitä tässä haetaan. Tehdään pizzan muotoinen tuote, mutta keksitään siihen uudet täytteet.

– Tykkään tehdä klassikkoruuista moderneja versioita ja haastaa kotikeittiössä kokkaavia.

Keittiömestari uskoo, että pizzan kotimaahan Italiaan hänen ei kannata innovaatioitaan ensimmäisenä viedä.

– Tai ainakaan kertoa, että nämä leivotaan pullataikinaan.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat