Keittiömestari Jesse Söderlund näyttää, miten tehdään ökymakea Rocky Road -pizza: "Tykkään haastaa kotikokkailijoita"
Turkulainen keittiömestari Jesse Söderlund kehitti Viiden jälkeen -ohjelmaa varten kahden jälkiruokapizzan ohjeen.
Jesse Söderlund kertoo, että molemmat pizzat – Rocky Road ja Juustolautanen – leivotaan pullataikinaan. Rocky Road -pizza täytetään vaahtokarkeilla ja suklaakastikkeella, ja Juustolautanen-pizza muun muassa homejuustolla ja viikunahillolla.
Keittiömestari kertoo miettineensä etukäteen, voiko hän kutsua innovaatiotaan hyvällä omalla tunnolla pizzaksi, vaikka taikina on makea, eikä tomaattikastikettakaan ole. Rocky Roadissa ei ole edes juustoa.
– Tulin siihen tulokseen, että jos keksin jonkun aivan uuden nimen, niin ihmiset eivät pääse kärryille siitä, mitä tässä haetaan. Tehdään pizzan muotoinen tuote, mutta keksitään siihen uudet täytteet.
– Tykkään tehdä klassikkoruuista moderneja versioita ja haastaa kotikeittiössä kokkaavia.
Keittiömestari uskoo, että pizzan kotimaahan Italiaan hänen ei kannata innovaatioitaan ensimmäisenä viedä.
– Tai ainakaan kertoa, että nämä leivotaan pullataikinaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa