Jauheliha ei olekaan enää ykkönen! Ruokakauppojen valmisruokahyllyillä tapahtui historiallinen käänne

3:57 Tiesitkö? Einesruoka ei ole enää kauppakassissa häpeäksi
KATSO VIDEO: Tällainen valmisruoka on nyt hitti suomalaisten keskuudessa.

Suomalaiset ostavat valmisruokaa yhä enemmän, ja valmisruoka-annokset ovat nyt haastaneet jopa hittituote jauhelihan.

MTV Uutisten sivuilla kerrottiin helmikuussa yhdestä Suomen suosituimmasta valmisruoasta, pinaattiletuista. Pinaattilettuja paistetaan Atrian tehtaalla Nurmossa vuosittain järjetön määrä, yli 3,3 miljoonaa kiloa. MTV Uutiset pääsi kurkkaamaan kulisseihin ja tutustumaan legendaarisen pinaattilettukoneen toimintaan tehtaalla.

Pinaattilettujen lisäksi myös muiden valmisruokien suosio on vuosi vuodelta kasvanut. 

– Ylivoimaisesti suurin suomalaisen ruokakulttuurin muutos viimeisen 10 vuoden aikana on valmisruokaistuminen ja valmisruoan kasvu. Puhutaan 6–9 prosentin vuosikasvuista, kertoo Atrian tutkimuspäällikkö Jukka Saarenpää.

Valmisruokien myynti ohitti historiallisesti jauhelihan myynnin

Kauppojen myyntitilastoissa nähtiinkin Saarenpään mukaan juuri historiallinen muutos, kun valmisruokien myynti ohitti ensimmäistä kertaa punaisen jauhelihan myynnin. 

Erityisesti yhden hengen mikroateriat ovat nyt suomalaisten suosiossa: niiden myynti on kasvanut viimeisen neljän vuoden aikana kiloissa jopa 32 prosenttia.

– Yhden hengen mikrossa lämmitettävien annosten myynti kasvaa kaikkein eniten. On kasvanut sekä tarjonta että laatu, ja ne sopivat ihmisten arkeen aina vain paremmin ja paremmin, Saarenpää toteaa.

Miksi valmisruokaa ostetaan yhä enemmän, ja mitä on tapahtunut viime vuosina "valmisruokahäpeälle"? Miksi einesmaksalaatikkoa ja -makaronilaatikkoa ei enää mielletä valmisruoaksi? Katso videolta Atrian tutkimuspäällikkö Jukka Saarenpään haastattelu.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja