Julkaistu
Uunimakkara on suomalaisten buffetpöytien suosikkiruokaa. Milloin viimeksi olet valmistanut sitä itse? Tällä reseptillä valmistaessa saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa.
Ainekset (2-4 annosta)
- 310/250 g punaisia kidneypapuja
- 500 g lenkkimakkaraa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 iso punasipuli lohkoina
- 200 g herkkusieniä
- 200 g chili-paprikatuorejuustoa
Valmistusohje
Uunimakkara valmistuu näin:
- Laita kidneypavut reunalliseen uunivuokaan.
- Poista lenkkimakkarasta kuori ja laita se makkarat uunivuokaan. Leikkaa makkaraan viiltoja.
- Laita makkaroiden keskelle kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan yhdessä lohkottujen herkkusienten kanssa.
- Leikkaa chili-paprikatuorejuusto paloiksi ja painele makkaraan leikattuihin viiltoihin.
- Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoa halutessasi peruna- tai bataattisoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.