Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

Hellapoliisi Oy/Jami Jaakonen
Julkaistu 03.04.2020 11:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset (2-4 annosta)

  • 310/250 g punaisia kidneypapuja
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 iso punasipuli lohkoina
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g chili-paprikatuorejuustoa

Valmistusohje

Uunimakkara valmistuu näin:

  1. Laita kidneypavut reunalliseen uunivuokaan.
  2. Poista lenkkimakkarasta kuori ja laita se makkarat uunivuokaan. Leikkaa makkaraan viiltoja.
  3. Laita makkaroiden keskelle kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan yhdessä lohkottujen herkkusienten kanssa.
  4. Leikkaa chili-paprikatuorejuusto paloiksi ja painele makkaraan leikattuihin viiltoihin.
  5. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa halutessasi peruna- tai bataattisoseen kanssa.

Uunimakkara on suomalaisten buffetpöytien suosikkiruokaa. Milloin viimeksi olet valmistanut sitä itse? Tällä reseptillä valmistaessa saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa.

Lisää aiheesta:

Nikkarin vuokaThai-maustetut kalkkunavartaatUunilohiGrillattu makkarasalaattiTäytetyt aamiaismakkaratUunilenkki
HellapoliisiUunimakkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney