Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

uunimakkara_2_200211_D8S7323-Edit
Hellapoliisi Oy/Jami Jaakonen

Uunimakkara on suomalaisten buffetpöytien suosikkiruokaa. Milloin viimeksi olet valmistanut sitä itse? Tällä reseptillä valmistaessa saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa.

Ainekset (2-4 annosta)

  • 310/250 g punaisia kidneypapuja
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 iso punasipuli lohkoina
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g chili-paprikatuorejuustoa

Valmistusohje

Uunimakkara valmistuu näin:

  1. Laita kidneypavut reunalliseen uunivuokaan.
  2. Poista lenkkimakkarasta kuori ja laita se makkarat uunivuokaan. Leikkaa makkaraan viiltoja.
  3. Laita makkaroiden keskelle kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan yhdessä lohkottujen herkkusienten kanssa.
  4. Leikkaa chili-paprikatuorejuusto paloiksi ja painele makkaraan leikattuihin viiltoihin.
  5. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa halutessasi peruna- tai bataattisoseen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!