Graavilohi jouluisilla mausteilla
Julkaistu
Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos maustaisit graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa graavilohi saaristolaisleivän kanssa.
Ainekset
- 6-10 annosta leivälle
- ½ kg ruodoton lohifilee
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- ripaus kanelia
- ripaus neilikaa
- 5 tähtianista
Tarjoiluun
- saaristolaisleipää
- voita
- tilliä
- punasipulia + balsamicoa
Valmistusohje
Jouluinen graavilohi:
- Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa, kanelia ja neilikkaa.
- Asettele päälle tähtianikset.
- Kääri kala leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa 1-2 päivää.
- Poista tähtianikset ja pyyhi karkea merisuola, mikäli se ei ole imeytynyt kalaan.
- Asettele kala työlaudalle siten, että pyrstö on oikealle päin. Leikkaa ohuita viipaleita etuosasta pyrstöön päin viistottain.
- Tarjoa seuraksi voita, saaristolaisleipää ja tilliä.
- Leikkaa punasipulia ohuiksi renkaiksi ja sekoita joukkoon hieman balsamicoa. Tarjoa leivän ja kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti