Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa, kanelia ja neilikkaa.
Asettele päälle tähtianikset.
Kääri kala leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa 1-2 päivää.
Poista tähtianikset ja pyyhi karkea merisuola, mikäli se ei ole imeytynyt kalaan.
Asettele kala työlaudalle siten, että pyrstö on oikealle päin. Leikkaa ohuita viipaleita etuosasta pyrstöön päin viistottain.
Tarjoa seuraksi voita, saaristolaisleipää ja tilliä.
Leikkaa punasipulia ohuiksi renkaiksi ja sekoita joukkoon hieman balsamicoa. Tarjoa leivän ja kalan kanssa.
Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos maustaisit graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa graavilohi saaristolaisleivän kanssa.