Graavilohi jouluisilla mausteilla
Julkaistu
Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos maustaisit graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa graavilohi saaristolaisleivän kanssa.
Ainekset
- 6-10 annosta leivälle
- ½ kg ruodoton lohifilee
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- ripaus kanelia
- ripaus neilikaa
- 5 tähtianista
Tarjoiluun
- saaristolaisleipää
- voita
- tilliä
- punasipulia + balsamicoa
Valmistusohje
Jouluinen graavilohi:
- Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa, kanelia ja neilikkaa.
- Asettele päälle tähtianikset.
- Kääri kala leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa 1-2 päivää.
- Poista tähtianikset ja pyyhi karkea merisuola, mikäli se ei ole imeytynyt kalaan.
- Asettele kala työlaudalle siten, että pyrstö on oikealle päin. Leikkaa ohuita viipaleita etuosasta pyrstöön päin viistottain.
- Tarjoa seuraksi voita, saaristolaisleipää ja tilliä.
- Leikkaa punasipulia ohuiksi renkaiksi ja sekoita joukkoon hieman balsamicoa. Tarjoa leivän ja kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta