Kasvata lihaksia ja polta rasvaa – näin sinun kannattaa syödä!

Treenit
Shutterstock

Miten kannattaa syödä, jos haluaa eroon ylimääräisestä rasvasta ja saada tilalle lihaksia? Nappaa ravintoasiantuntijan vinkit.

Lihasten kasvattaminen ja rasvanpoltto ei onnistu satsaamalla pelkkään treenaamiseen. Myös ruokavalion tulee olla kunnossa.

Proteiinia ja hiilihydraatteja oikeaan aikaan

Riittävä proteiininsaanti on avain ekä rasvanpolttoon että lihasten rakentumiseen. Mitä enemmän treenaat, sitä enemmän proteiinia tarvitset.

Ihmisestä riippuen hyvä ohjenuora on syödä päivässä noin 1-2 grammaa proteiinia painokiloa kohden. Suosi esimerkiksi kanaa, juustoja, kananmunia, maitoa ja pähkinöitä. Ravintoasiantuntija Adam Cambellin mukaan loput päivän kaloritarpeesta tulisi saada tasaisesti rasvasta ja hiilihydraateista.

Lisäproteiinin lisäksi tarvitset myös ylipäätään enemmän energiaa, jotta lihaksesi pystyvät kasvamaan. Jos et syö tarpeeksi usein, kehosi ei pysty tuottamaan uusia proteiineja. Syö siis säännöllisesti ja jopa 5-6 kertaa päivässä. Pidä huolta, että syöt proteiineja riittävästi noin joka kolmas tunti.

Hiilihydraattejakaan ei kannata unohtaa: tutkimusten mukaan keho rakentaa lihasta nopeammin, kun se saa treenin jälkeen ja lepopäivänä hiilihydraatteja.

Muista juoda ja levätä

Ennen treeniä kannattaa nauttia esimerkiksi proteiini- ja hiilihydraattipitoinen pirtelö, jolloin suorituksesta tulee tehokkaampi. Proteiinia juomassa tulisi olla 10-20 grammaa. Treenin aikana ja sen jälkeen kannattaa tietysti nauttia runsaasti vettä.

Muista myös riittävä lepo. Tutkimusten mukaan tehokas treeni kasvattaa kehon proteiinisynteesiä jopa 48 tunniksi, joten levonkin aikana lihaksissasi tapahtuu kehitystä.

Älä mene nukkumaan tyhjällä vatsalla

Älä mene nukkumaan täysin tyhjällä vatsalla. Syö yhdistelmä hiilihydraatteja ja proteiinia puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tämä estää proteiinien hajoamisen yön aikana. Muista syödä myös ravitseva aamupala, jotta elimistösi herää ja aineenvaihdunta tehostuu.

Lähde: FoxNews

Keventäjät tarjoaa parhaat työkalut pysyvään painonhallintaan.Liity nyt!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.