Asiantuntija listasi ruoat, joiden avulla saat tuloksia – syö näin heti treenin jälkeen!

6:24 Kesän jälkeen ruokavalio kuntoon
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin terveellisestä ruokavaliosta aiantuntijan voimin.

Kun puhutaan lihasten kasvattamisesta ja kehon muokkaamisesta, liikunnalla on totta kai suuri rooli, mutta niin on myös ruokavaliolla. Ravitsemalla kehoa oikein ennen ja jälkeen treenien, autat lihaksiasi kasvamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Olet saattanut kuulla monta kertaa aiemminkin, että kehoa tulisi ravita mahdollisimman pian treenien jälkeen – ja tämä pitää täysin paikkansa.

Ravitsemusterapeutti Michele Fumagallin mukaan kehosi tarvitsee treenin jälkeen sekä proteiinia että hiilihydraatteja. Samalla kun proteiini auttaa lihaksiasi kasvamaan, hiilihydraattien avulla täytät treenin aikana huvenneita glykogeenivarastojasi.

Salitreenaajan kannattaa panostaa treenin jälkeisessä ateriassaan proteiiniin, kun taas aerobisia lajeja harrastavan kannattaa kasata lautaselleen hiilihydraatteja. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että elimistö tarvitsee sekä proteiinia että hiilihydraatteja lajista riippumatta.

Jos mahdollista, Fumagal suosittelee nauttimaan tasapainoisen aterian heti treenin jälkeen. Tällöin lautaselta tulisi löytyä neljäosa terveellisiä hiilihydraatteja, kuten tummaa riisiä, yksi neljäsosa vähärasvaista proteiinia, kuten kanaa, ja loput puoli lautasellista vihanneksia.

– Minulle tärkein asia treenien jälkeen on varmistaa, että nesteitä, etenkin vettä, tulee juotua riittävästi, Fumegal muistuttaa.

Kaurapuuro ja jogurtti hyiä vaihtoehtoja

Jos et pääse syömään heti treenin jälkeen, Fumagalin mukaan hyviä treenin jälkeisiä välipaloja ovat esimerkiksi:

 • Leipä kahden kananmunan kera
 • Marjoilla höystetty kaurapuuro
 • Kreikkalainen jogurtti myslin ja marjojen kera

Rankkoja CrossFit-treenejä harrastava Fumagal kertoo suosivansa välipalana myös bataattia.

Erilaiset proteiinijuomat ovat asiantuntijan mukaan toimivia ratkaisu niihin hetkiin, kun aterian jälkeinen ruokailu venyy pitkälle. Jos treenin jälkeen sinua odottaa proteiinipitoinen ateria, lisäproteiinia treenin aikana ei tarvita.

Proteiinijuomiin turvautuvan kannattaa asiantuntijan mukaan nauttia juoman kanssa banaani tai omena, sillä monet juomat sisältävät hyvin niukasti hiilihydraatteja. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja