Mainos

Polta rasvaa ja kasvata lihaksia – näin sinun kannattaa syödä!

Miten kannattaa syödä, jos haluaa eroon ylimääräisestä rasvasta ja saada kroppaan hieman lihaksia? Nappaa ravintoasiantuntijan vinkit.

Lihasten kasvattaminen ja rasvanpoltto ei onnistu satsaamalla pelkkään treenaamiseen. Myös ruokavalion tulee olla kunnossa.

Proteiinia ja hiilihydraatteja oikeaan aikaan

Riittävä proteiininsaanti on avain sekä rasvanpolttoon että lihasten rakentumiseen. Mitä enemmän treenaat, sitä enemmän proteiinia tarvitset.

Ihmisestä riippuen hyvä ohjenuora on syödä päivässä noin 1-2 grammaa proteiinia painokiloa kohden. Suosi esimerkiksi kanaa, juustoja, kananmunia, maitoa ja pähkinöitä. Ravintoasiantuntija Adam Cambellin mukaan loput päivän kaloritarpeesta tulisi saada tasaisesti rasvasta ja hiilihydraateista.

Lisäproteiinin lisäksi tarvitset myös ylipäätään enemmän energiaa, jotta lihaksesi pystyvät kasvamaan. Jos et syö tarpeeksi usein, kehosi ei pysty tuottamaan uusia proteiineja. Syö siis säännöllisesti ja jopa 5-6 kertaa päivässä. Pidä huolta, että syöt proteiineja riittävästi noin joka kolmas tunti.

Hiilihydraattejakaan ei kannata unohtaa: tutkimusten mukaan keho rakentaa lihasta nopeammin, kun se saa treenin jälkeen ja lepopäivänä hiilihydraatteja.

Muista juoda ja levätä

Ennen treeniä kannattaa nauttia esimerkiksi proteiini- ja hiilihydraattipitoinen pirtelö, jolloin suorituksesta tulee tehokkaampi. Proteiinia juomassa tulisi olla 10-20 grammaa. Treenin aikana ja sen jälkeen kannattaa tietysti nauttia runsaasti vettä.

Muista myös riittävä lepo. Tutkimusten mukaan tehokas treeni kasvattaa kehon proteiinisynteesiä jopa 48 tunniksi, joten levonkin aikana lihaksissasi tapahtuu kehitystä.

Älä mene nukkumaan tyhjällä vatsalla

Älä mene nukkumaan täysin tyhjällä vatsalla. Syö yhdistelmä hiilihydraatteja ja proteiinia puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tämä estää proteiinien hajoamisen yön aikana. Muista syödä myös ravitseva aamupala, jotta elimistösi herää ja aineenvaihdunta tehostuu.

Lähde: FoxNews

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja