Huippukokilla on muutama näppärä vinkki joulukinkun paistamiseen.
Pääkuvan videolta voit katsoa vinkkejä pienen joulukinkin paistamiseen.
Joulukinkun paistaminen on yhtä herkkä ja arka keskustelunaihe kuin saunarituaalit, totesi keittiömestari Kari "Kape" Aihinen HKScanin joulutilaisuudessa lokakuussa.
– En mä hirveästi mun äitiä rupea kinkun paistossa neuvomaan. Hän on paistanut sitä nyt 74 vuotta niin äiti saa hoitaa sen homman, Kape toteaa.
Vaikkei Kape äitiään neuvokaan, on hänellä meille muille näppäriä vinkkejä.
Minkälainen ja kokoinen kinkku?
Kaupasta on saatavilla nykyään kinkkuja laidasta laitaan. Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle?
– Miettikää, että minkä kokoisen kinkun himaan ostatte. Se ei ole mikään vaurauden merkki, että sulla on taloyhtiön isoin kinkku. Meidän kannattaisi miettiä Suomessa hävikkiä, ja sitten kun sitä kinkkua kumminkin jää, niin miten sitä pystyttäisiin hyödyntämään.
Kinkun mallilla ei kuitenkaan Kapen mielestä ole niinkään väliä.
– Tarkoitan sitä, että onko se luullinen kinkku, tuore tai pakaste. Toivon mukaan kaikki käyttävät kuitenkin kotimaisia raaka-aineita, Kape toteaa.


