Kari Aihisen suosittu äitienpäiväohje on luksusaamiaisherkku: "Kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi"

Kari Aihinen ja köyhät ritarit 9:00 Kari Aihinen ja köyhät ritarit
Nappaa videolta vinkit Kari Aihisen köyhien ritareiden valmistukseen!

Nämä uunissa valmistuvat köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun superherkku ja sopivat täydellisesti myös äitienpäivään. Kokeile Kari Aihisen huippusuosittua ohjetta

Köyhät ritarit ovat vanhanajan herkku: erittäin helppo, nopea ja edullinen aamiainen tai jälkiruoka, jota lapsetkin rakastavat. Reseptiin sopii erinomaisesti käytettäväksi edellispäivän leipä tai kuivahtanut pulla, joten ruokalaji on mainio tapa estää myös ruokahävikkiä.

Kari Aihisen köyhät ritarit uunivuoassa

Kokki Kari Aihinen opasti vuonna 2017 Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten köyhät ritarit valmistuvat näyttäväksi aamiaisherkuksi uunivuokaan. 

– Tämä kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi vuokaan ja antaa mehustua ja maustua jääkaapissa yön yli. Sitten kun heräät, niin vuoka vaan 175-asteiseen uuniin paistumaan.

Reseptiä voi varioida helposti ja paahtoleivän sijaan käyttää vaikkapa ylijäänyttä patonkia tai ranskanleipää. Myös lisukemarjojen, pähkinöiden ja banaanin kanssa saa olla luova. Idea on, että ruokalajiin hyödynnetään kaapista löytyviä raaka-aineita.

Aihinen "aateloi" lopuksi köyhät ritarit vielä kunnon vaahterasiirappihunnulla.

– Tämä on luksusaamiaisherkku, Aihinen kertoo.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Keväällä 2019 Aihinen nosti reseptiä myös Instagram-tilillään. Keittiömestari suositteli tuolloin yllättämään oman äidin tai puolison äitienpäivänä näillä maailman parhailla köyhillä ritareilla. 

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2021.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!