Kari Aihisen helppo pasta on arkiruokien kunkku – nyt sinun on viimeistään kokeiltava: "Tätä reseptiä olen jakanut eniten kavereilleni"

7:54 Currylla maustettu savukalapasta

Oletko sinä jo testannut keittiömestari Kari Aihisen simppeliä ja kehuttua savulohipastaa? Pastaresepti on yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista. 

Videolla Kari Aihinen demonstroi, miten helppo savulohipasta valmistuu. 

Helppo savulohipasta on yksi keittiömestari Kari Aihisen ehdottomista arkiruokasuosikeista. Aihinen paljasti reseptin suosikkipastaansa kirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017ja kokkasi sitä myös MTV3:n Huomenta Suomessa.

Mehevän pastan salaisuus on currylla maustettu kermainen kastike, joka täydentää ihanasti lohen makumaailmaa. Savulohipasta on helppo lohturuoka kiireiseen arkeen. 

– Tämä hetkessä valmistuva pastaruoka on poikieni mieleen, ja tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen kertoo Kape 24 h -kirjassa.

Keittiömestari Kari Aihinen tunnetaan turkulaisen ravintola Rosterin omistajana ja keittiöpäällikkönä. Helsinkiin hän avaa maaliskuussa uuden Version-ravintolan. Aihinen työskenteli aiemmin legendaarisen helsinkiläisravintola Savoyn keittiöpäällikkönä yli 14 vuotta.

Kape on tullut suomalaisille tutuksi myös televisiosta, muun muassa suositusta Kaappaus keittiössä -ohjelmasta. Ohjelmasta pyörii MTV3-kanavalla nyt kuudes kausi. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja