Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"

Julkaistu 22.04.2020 10:14

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden yhdeksännessä jaksossa tavattiin vantaalaisperhe, jossa kasvikset olivat aiemmin lähes kirosana. Keittiömestari Kari Aihinen opasti, miten arkiruokiin saa helposti ujutettua lisää kasviksia mausta tinkimättä.

Kaappaus keittiössä -ohjelman yhdeksännessä jaksossa tavattiin kasviksista kieltäytyvä perhe. Vantaalaisen Jonnan epävarmuus keittiössä tuntui ylitsepääsemättömältä, ja totaalikieltäytyminen kasviksista oli tarttumassa hyvää vauhtia lapsiinkin. Sen lisäksi, että Jonna-äiti ei tykkännyt kasvisten mausta, myös rakenteen kanssa oli ongelmia.

– En vain jaksa purra tätä. En muista, milloin olisin viimeksi syönyt kasviksia. Ehkä kuukausi sitten? Jonna sanoi ohjelmassa.

Täydellinen bolognesekastike

Bolognese

Niinpä keittiömestari Kari Aihinen opasti Jonnan perheineen kasvisten ihmeelliseen maailmaan. Aihinen muun muassa vinkkasi täydellisen ruoan, johon saa helposti "piilotettua" kasviksia: bolognesekastikkeen.

– Minun bologneseni menee niin, että saman verran vihanneksia kuin jauhelihaa. Toimii myös lapsille,  koska kastikkeeseen saa piilotettua vihanneksia joukkoon.

Aihinen kertoi olleensa italialaisessa ravintolassa monta vuotta töissä ja oppineensa siellä bolognesen perusteet.

– Minun bologneseni pitää sisällään perusjutut, eli tomaatin, porkkanan, varsisellerin ja sipulin. 

Aihinen neuvoo ensin pilkkomaan vihannekset pieniksi kuutioiksi ja sitten freesaamaan eli kuullottamaan niitä pannulla.

– Samalla ruskistetaan jauheliha toisella pannulla. Jauhelihan pitää kunnolla ruskistua.

Kun kastike on viimein valmis, Aihinen kuvailee sitä täydelliseksi bologneseksi. Myös Jonna on vakuuttunut ruoasta.

– On kyllä ihan älyttömän hyvää, Jonna hehkuttaa.

Katso resepti: Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

Katso myös muut saman jakson reseptit

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20

Lue myös: Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"

Lisää aiheesta:

Oletko kokeillut? Kapen yllättävä airfryer-vinkki: "Niin häiriintyneeltä kuin se kuulostaakin..."Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?"Pistetään pönttö pörisemään!" – Kape Aihinen vinkkaa superhelpon arkiruoan, joka valmistuu blenderissäArkiruokahitti! Tässä on Kari Aihisen takuuvarma jauhelihakastike: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Näin Kari Aihinen neuvoo tekemään broileripyörykät – helppo niksi takaa parhaat pallerot: Veden lämpötilalla on väliäOletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."
RuokaKaappaus keittiössäKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:34
    Ruokakauppa

    "Kotikeittiön yllättäjä" – tätä saat nyt erittäin edullisesti ruokakaupasta!

  • Eilen09:44
    Joulu

    Tähtitorttuja tehdään jo elokuussa – MTV selvitti, miten joulutuotteet oikeasti valmistetaan

  • 4.10.17:32
    Ruokaniksit

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruokaniksit

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 3.10.12:02
    Makeat vohvelit

    Vohveli- ja lettutaikinaan kannattaa lisätä yksi tärkeä ainesosa