Oletko kokeillut? Kapen yllättävä airfryer-vinkki: "Niin häiriintyneeltä kuin se kuulostaakin..."

Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia 2:49 Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa opeteltiin tällä kertaa kokkaamaan grillattua salaattia.

Videolla: Ota tämä huomioon, kun grillaat kasviksia!

Kaappaus keittiössä -sarjan seitsemännen kauden seitsemännessä jaksossa Kari Aihinen tapasi jauheliharuokia kokkaavan perheen. 

Miia oli jumiutunut rutiineihinsa kotona eikä perhe osannut auttaa äitiä keittiössä. Taloudessa vallitsi makumieltymysten ristiriidat, jonka vuoksi Miia kokkasi aina samoja jauheliharuokia: lähinnä jauhelihakastiketta, lihapullia ja jauhelihapihvejä.

– Kaikki ruoat ovat jauhelihasta. Meillä ei ole kasviksia sen takia, että kukaan ei niitä syö, Miia kertoi ohjelmassa.

Kapen salaatti airfryerissa yllättää: "Se on niin outoa, että se on hyvää"

Kun Kari "Kape" Aihinen saapui hämeenlinnalaisperheen avuksi, muuttui meininki keittiössä täysin. Jauheliha sai väistyä, ja kokattavaksi valikoitui monipuolinen kattaus raaka-aineita aina kasviksista kalaan ja broileriin. Kape opetti perhettä muun muassa tekemään salaattia airfryerilla. Kyllä, salaattia voi syödä lämpimänäkin!

Kapen grillattu salaatti valmistui airfryerissa lähes itsestään. 

– Grillataan avomaan kurkkua, vesimelonia, parsaa, pistetään pikkasen pekonia parsan päälle. Sitten ku se tulee sieltä (airfryerista) ulos, niin uu-uu-uu-uu, sen jälkeen murskataan joukkoon vähä buffalomozzarellaa, Kape neuvoi.

Kasvikset ja pekonit grillaantuivat laitteessa noin kahdeksan minuuttia, jonka jälkeen salaatti viimeisteltiin.

– Ihan sika hyvää, perhe kommentoi lopputulosta.

Grillatussa salaatissa yllätti positiivisesti erityisesti vesimeloni. 

– Grillattu vesimeloni, niin häiriintyneeltä kuin se kuulostaakin, se on niin outoa, että se on hyvää. Ihan mieletöntä, Kape summasi.



Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.