Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinenkin suosittelee tätä mielettömän hyvää jauheliharuokaa – helppo valmistaa

Oletko maistanut legendaarista moussakaa?
Oletko maistanut legendaarista moussakaa?Shutterstock
Julkaistu 22.01.2024 12:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moussaka on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. 

Mehevä kreikkalainen moussaka on monille suomalaisillekin tuttu ruokalaji. Maistuva uuniruoka koostuu perinteisesti kerroksista munakoisoa, jauhelihakastiketta, perunaa sekä valkokastiketta. 

Vaikka moussaka onkin muodostunut juuri kreikkalaisen keittiön ikoniksi, ei ruokalaji alun perin ole kreikkalaista alkuperää. Moussakan eri versioita on kokattu kaikkialla Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Balkanin alueella eri nimillä.

Kreikkalaista versiota moussakasta maailmalle levitti ruokakirjailija ja kokki Nicholas Tselementes, kerrotaan muun muassa National Geographicin sivuilla. Hän julkaisi vuonna 1920 ruokakirjan nimeltä Greek Cookery, jossa esiteltiin moussakan lisäksi monia muita perinteisiä kreikkalaisia ruokia. Tselementesin käsissä moussakareseptiin tuli mukaan valkokastike eli bechamel.

Lue myös: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – halvempaa ja "ihan sikahyvää!"

Kapen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

Moussaka
Moussakaa Kari "Kape" Aihisen tapaan.

Suomessa oman versionsa moussakasta on tehnyt muun muassa televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen. Kape kokkasi moussakaa Kaappaus keittiössä -ojelmassa vuonna 2020. 

Jaksossa Kape opasti tamperelaispariskuntaa Roosaa ja Jonia tekemään täydellistä moussakaa helposti. Yksi moussakan työvaiheista oli bechamelkastikkeen valmistaminen. Roosalle ja Jonille tuli yllätyksenä, miten helppoa soosin kokkaaminen olikaan. 

Lopuksi uunista putkahti ulos Roosan ja Jonin valmistama erinomainen moussaka.

– Pikkasen parempi tamperelainen moussaka, Kape suitsutti. 

Katso resepti: Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

Katso myös video: Näin valmistuu Harri Syrjäsen lasagnekeitto

0:50Näin valmistuu Harri Syrjäsen lasagnekeittoLasagne maistuu myös keiton muodossa.

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän keitto on "yksi arjen parhaista pelastajista" – kolme ravitsevaa soppaa talveen Kari Aihisen jauhelihakastike on takuuvarma arkiruoka: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Kari Aihisen ylivoimainen nakkikeitto on arkiruokahitti – oletko testannut "salaista ainesosaa"?Harrin bataattikeitossa yllättävä ainesosa: "Se tuo huikean pikantin lisän"Arkiruokahitti! Tässä on Kari Aihisen takuuvarma jauhelihakastike: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Tässä on Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka" – kokeile täydellistä arkiruokaa kotona
RuokaArkiruokaKari AihinenUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:45
    Ravitsemus

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • Eilen18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • Eilen06:51
    Jouluruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • ma17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita