Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

Julkaistu 27.02.2020 10:09

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moussaka

  • 2 munakoisoa
  • ½ kg jauhelihaa
  • n.300 g jauhoista perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki paseerattua tomaattia

Valkokastike

  • 80 g voita
  • 1,2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l punaista maitoa
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl kanelia

Valmistusohje

Moussaka valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli noin 1 cm viipaleiksi. Leikkaa munakoisosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Ripottele munakoisoviipaleiden päälle suolaa, se poistaa munakoisosta ylimääräistä nestettä - tätä kutsutaan itkettämiseksi.
  2. Noin 10-15 minuutin kuluttua kuivaa munakoisoviipaleet ja paista niitä öljyssä pannulla, kunnes ne paahtuvat pinnalta. Paista erikseen myös sipulirenkaat.
  3. Valmista tomaattikastike : Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli voissa ja lisää pannulle paseeraattu tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua viitisen minuuttia.

Moussaka on kreikkalainen klassikkoruoka. Kari Aihinen valmisti "pikkasen parempaa tamperelaista moussakaa" Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden neljännessä jaksossa.

  • Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauhelihat muutamassa erässä. Älä paista liian paljon jauhelihaa kerralla jotta pannu pysyy kuumana, ja liha paistuu kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja maista.
  • Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada sitten maito kattilaan ja sekoittele kunnes kastike on sakeaa, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja kanelilla.
  • Moussakan kasaaminen: Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, sipulia ja perunoita. Laita väliin jauhelihaa, mustapippuria sekä suolaa. Revi joukkoon myös tuoretta minttua, basilikaa ja oreganoa. Levitä sitten kerros valkokastiketta. Viimeiseen kerrokseen laita ensin perunaa, sitten sipulia ja päällimmäiseksi valkokastiketta. Ripottele pinnalle vielä tuoreita yrttejä ja pieni loraus oliiviöljyä.
  • Paista moussakaa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä

    Lisää aiheesta:

    Paremmat vaihtoehdot pikaruualle – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptitMunakas on helppo arkiruoka – kokeile maukasta täytettäHovimestarin moussakaRosmariininen moussakaGordonin italialaiset lihapullatKasvislasagne papujen kera
    MoussakaKaappaus keittiössä -reseptitKari AihinenPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Moussaka
    • 27.02.202010:09
      Kaappaus keittiössä -reseptit

      Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

    • 27.01.202013:04
      Kasvislasagne

      Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

    • 16.11.201707:23
      Pääruoat

      Härkismoussaka

    • 18.02.201300:00
      Kastikkeet ja dipit

      Hovimestarin moussaka

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Moussaka à la Klein