Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

Moussaka

Moussaka on kreikkalainen klassikkoruoka. Kari Aihinen valmisti "pikkasen parempaa tamperelaista moussakaa" Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden neljännessä jaksossa.

Moussaka

  • 2 munakoisoa
  • ½ kg jauhelihaa
  • n.300 g jauhoista perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki paseerattua tomaattia

Valkokastike

  • 80 g voita
  • 1,2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l punaista maitoa
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl kanelia

Valmistusohje

Moussaka valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli noin 1 cm viipaleiksi. Leikkaa munakoisosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Ripottele munakoisoviipaleiden päälle suolaa, se poistaa munakoisosta ylimääräistä nestettä - tätä kutsutaan itkettämiseksi.
  2. Noin 10-15 minuutin kuluttua kuivaa munakoisoviipaleet ja paista niitä öljyssä pannulla, kunnes ne paahtuvat pinnalta. Paista erikseen myös sipulirenkaat.
  3. Valmista tomaattikastike : Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli voissa ja lisää pannulle paseeraattu tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua viitisen minuuttia.
  4. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauhelihat muutamassa erässä. Älä paista liian paljon jauhelihaa kerralla jotta pannu pysyy kuumana, ja liha paistuu kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja maista.
  5. Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada sitten maito kattilaan ja sekoittele kunnes kastike on sakeaa, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja kanelilla.
  6. Moussakan kasaaminen: Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, sipulia ja perunoita. Laita väliin jauhelihaa, mustapippuria sekä suolaa. Revi joukkoon myös tuoretta minttua, basilikaa ja oreganoa. Levitä sitten kerros valkokastiketta. Viimeiseen kerrokseen laita ensin perunaa, sitten sipulia ja päällimmäiseksi valkokastiketta. Ripottele pinnalle vielä tuoreita yrttejä ja pieni loraus oliiviöljyä.
  7. Paista moussakaa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.