Teetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"

3:26 Jauhelihan paistaminen: Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä

Jauhelihan paistaminen on helppoa keittiömestari Kari Aihisen neuvoilla. Oletko sinä paistanut jauhelihan näin?

Videolla Kari Aihisen ohje jauhelihan paistamiseen. Teetkö itse näin?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta.

Nyt sukelletaan suomalaisten suosikkiraaka-aineen, jauhelihan, paistamiseen oikeaoppisella tavalla. Miten jauheliha paistetaan oikein?

–  Ensimmäinen virhe tapahtuu siinä, että laitat liian paljon jauhelihaa liian kylmälle pannulle. Ekana meidän pitää laittaa pannu kuumaksi, se saa olla melkein sauhuavan kuuma. Haluamme ruskistaa jauhelihan, emmekä hauduttaa sitä, Kape muistuttaa.

Jos käytössäsi on pieni paistinpannu, jauheliha kannattaa ehdottomasti paistaa erissä. Kape suosittelee käyttämään jauhelihan paistamiseen rypsiöljyä, jolloin saa taatusti kuumalla pannulla hyvän värin aikaiseksi lihan pintaan.

"Minulla on salainen ase jauhelihan ruskistamiseen" 

Myös paistovälineiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

– Minulla on salainen ase jauhelihan ruskistamiseen. Varmistetaan se, että saadaan jauhelihasta kauttaaltaan saman kokoista, Aihinen demonstroi.

Pannulta pitää keittiömestarin mukaan kuulua paistamisen ääni, kun jauheliha laitetaan pannulle. 

– Aina maustetaan etukäteen. Ripottele jo nyt sinne suolaa. Silloin saadaan varmasti paremman makuista jauhelihaa.

Mikä on Aihisen salainen ase jauhelihan paistamiseen? Mitä muuta pitää ottaa huomioon jauhelihaa paistaessa? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja