Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"

3:26Jauhelihan paistaminen: Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä
Julkaistu 18.07.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Jauhelihan paistaminen on helppoa keittiömestari Kari Aihisen neuvoilla. Oletko sinä paistanut jauhelihan näin?

Videolla Kari Aihisen ohje jauhelihan paistamiseen. Teetkö itse näin?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta.

Nyt sukelletaan suomalaisten suosikkiraaka-aineen, jauhelihan, paistamiseen oikeaoppisella tavalla. Miten jauheliha paistetaan oikein?

–  Ensimmäinen virhe tapahtuu siinä, että laitat liian paljon jauhelihaa liian kylmälle pannulle. Ekana meidän pitää laittaa pannu kuumaksi, se saa olla melkein sauhuavan kuuma. Haluamme ruskistaa jauhelihan, emmekä hauduttaa sitä, Kape muistuttaa.

Jos käytössäsi on pieni paistinpannu, jauheliha kannattaa ehdottomasti paistaa erissä. Kape suosittelee käyttämään jauhelihan paistamiseen rypsiöljyä, jolloin saa taatusti kuumalla pannulla hyvän värin aikaiseksi lihan pintaan.

"Minulla on salainen ase jauhelihan ruskistamiseen" 

Myös paistovälineiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

– Minulla on salainen ase jauhelihan ruskistamiseen. Varmistetaan se, että saadaan jauhelihasta kauttaaltaan saman kokoista, Aihinen demonstroi.

Pannulta pitää keittiömestarin mukaan kuulua paistamisen ääni, kun jauheliha laitetaan pannulle. 

– Aina maustetaan etukäteen. Ripottele jo nyt sinne suolaa. Silloin saadaan varmasti paremman makuista jauhelihaa.

Mikä on Aihisen salainen ase jauhelihan paistamiseen? Mitä muuta pitää ottaa huomioon jauhelihaa paistaessa? Katso video!

Lisää aiheesta:

Teetkö lihapullat näin? Kokin suosikkiohje: "Ei koskaan paisteta uunissa"Teetkö lihapullat näin? Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan: "Ei koskaan paisteta uunissa!"Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan pekonin paistamiseen: "Pomminvarma juttu"Kari Aihinen paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti pilkkoa – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näin
RuoanlaittoRuokaKari AihinenLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"