Kalatiskillä yleinen ongelma: Kannattaako ostaa kirjolohta vai merilohta?
Kalatiskillä ongelmaksi saattaa muodostua, kannattaako ostaa suomalaista kirjolohta vai norjalaista merilohta. Makuja.fi otti selvää, kumpi on eettisempi valinta.
Kirjolohi ja merilohi ovat eri kaloja, vaikka usein kuuleekin puhuttavan, onko niissä mitään eroa. WWF:n suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoi Makuja.fi:lle, kumpaa kannattaa suosia.
Kalatiskin suosituimmista kaloista, kasvatetuista suomalaisesta kirjolohesta ja norjalaisesta merilohesta kannattaa Ovaskan mukaan valita kirjolohi.
– Jos nyt katsotaan karkeasti sitä bulkki-tavaraa, mitä suurin osa meillä myytävästä norjalaisesta merilohesta on, niin siihen nähden kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, Ovaska painottaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan