Kalatiskillä yleinen ongelma: Kannattaako ostaa kirjolohta vai merilohta?
![Copyright: Shutterstock. kirjolohifilee](https://im.mtvuutiset.fi/image/5495560/landscape16_9/1600/900/2a7c69924364602f036cdd6ed05fcaa4/Zt/kirjolohifilee.jpg)
Kalatiskillä ongelmaksi saattaa muodostua, kannattaako ostaa suomalaista kirjolohta vai norjalaista merilohta. Makuja.fi otti selvää, kumpi on eettisempi valinta.
Kirjolohi ja merilohi ovat eri kaloja, vaikka usein kuuleekin puhuttavan, onko niissä mitään eroa. WWF:n suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoi Makuja.fi:lle, kumpaa kannattaa suosia.
Kalatiskin suosituimmista kaloista, kasvatetuista suomalaisesta kirjolohesta ja norjalaisesta merilohesta kannattaa Ovaskan mukaan valita kirjolohi.
– Jos nyt katsotaan karkeasti sitä bulkki-tavaraa, mitä suurin osa meillä myytävästä norjalaisesta merilohesta on, niin siihen nähden kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, Ovaska painottaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka