Kalatiskillä yleinen ongelma: Kannattaako ostaa kirjolohta vai merilohta?

kirjolohifilee
Kirjolohi on herkullista ja terveellistä kalaa. Shutterstock

Kalatiskillä ongelmaksi saattaa muodostua, kannattaako ostaa suomalaista kirjolohta vai norjalaista merilohta. Makuja.fi otti selvää, kumpi on eettisempi valinta.

Kirjolohi ja merilohi ovat eri kaloja, vaikka usein kuuleekin puhuttavan, onko niissä mitään eroa. WWF:n suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoi Makuja.fi:lle, kumpaa kannattaa suosia.

Kalatiskin suosituimmista kaloista, kasvatetuista suomalaisesta kirjolohesta ja norjalaisesta merilohesta kannattaa Ovaskan mukaan valita kirjolohi.

– Jos nyt katsotaan karkeasti sitä bulkki-tavaraa, mitä suurin osa meillä myytävästä norjalaisesta merilohesta on, niin siihen nähden kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, Ovaska painottaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.