Kalatiskillä yleinen ongelma: Kannattaako ostaa kirjolohta vai merilohta?

kirjolohifilee
Kirjolohi on herkullista ja terveellistä kalaa. Shutterstock

Kalatiskillä ongelmaksi saattaa muodostua, kannattaako ostaa suomalaista kirjolohta vai norjalaista merilohta. Makuja.fi otti selvää, kumpi on eettisempi valinta.

Kirjolohi ja merilohi ovat eri kaloja, vaikka usein kuuleekin puhuttavan, onko niissä mitään eroa. WWF:n suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoi Makuja.fi:lle, kumpaa kannattaa suosia.

Kalatiskin suosituimmista kaloista, kasvatetuista suomalaisesta kirjolohesta ja norjalaisesta merilohesta kannattaa Ovaskan mukaan valita kirjolohi.

– Jos nyt katsotaan karkeasti sitä bulkki-tavaraa, mitä suurin osa meillä myytävästä norjalaisesta merilohesta on, niin siihen nähden kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, Ovaska painottaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja