K-kauppoihin "täysin uudenlainen vaihtoehto tonnikalalle" – myös S-ryhmän säilykehyllyllä kuhisee

Mikä on paras purkkitonnikala ja saako halvalla hyvää? Sokkotestin tulos yllätti 6:34 Mikä on paras purkkitonnikala ja saako halvalla hyvää? Sokkotestin tulos yllätti
KATSO MYÖS VIDEO: Mikä on paras purkkitonnikala ja saako halvalla hyvää? Sokkotestin tulos yllätti.

Ruokakauppojen säilykehyllyillä kuhisee nyt toden teolla, kun kauppaketjut lanseeraavat kilpaa uudenlaisia innovaatioita.

K-ryhmä kertoo tiedotteessaan tuovansa ruokakauppoihin helmikuussa "täysin uudenlaisen vaihtoehdon tonnikalalle". Kyseessä on Pirkka-sarjaan tuleva käyttövalmis soijarouhesäilyke, jota voi käyttää tonnikalan tapaan monenlaisissa ruoissa.

Uutuustuotesarjalla K-ryhmä haluaa vastata suomalaisten toiveisiin lisätä kasvisten määrää ruokavaliossaan. 

– Uskomme, että kuluttajat löytävät uutuuden ja ottavat sen omakseen, arvelee Keskon omista merkeistä vastaava johtaja Tuuli Luoma tiedotteessa.

Kauppojen säilykehyllyille on viime vuosina ilmestynyt runsaasti erilaisia säilykeuutuuksia esimerkiksi kotimaisesta kalasta. MTV Uutiset on kertonut aiemmin muun muassa hitiksi nousseesta luonnonkalasäilykkeestä.  

Kauppaketjut ovat tutkineet ruokatrendejä ja niiden kehittymistä tarkkaan. K-ryhmän viime marraskuussa julkaisemasta Ruokailmiöt 2023 -tutkimuksesta kävi muun muassa ilmi, että suomalaiset ovat nyt entistä hintatietoisempia ja kaipaavat edelleen helppoja ja nopeita ratkaisua arkiruoanlaittoon.

"Uuden ajan hernekeitto" ja nyhtöpossua säilykepurkissa

Myös S-ryhmä kertoo hinnan olevan tällä hetkellä merkittävin ruoan ostamiseen vaikuttava asia. Muita tämän hetken merkittävimpiä trendejä ovat S-ryhmän mukaan helppous ja hyvinvointi. Valmisruokien ja aterianosien volyymin kasvu on vahvaa.

S-ryhmällä säilykebuumi näkyy muun muassa parhaillaan MTV3-kanavalla pyörivässä Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa. Finalistien joukossa on peräti kaksi säilyketuotetta: Nanne Jalman ideoima uudenajan hernekeitto sekä Mari Palinin Jemma-säilykkeet.

Kokkolalaisen Jalman "uudenajan hernarissa" herneet on korvattu linsseillä tai härkäpavuilla. Perinteisen hernekeiton rinnalle saadaan siis kauppoihin moderneja keittoversioita säilykepurkissa.

Kalajokelaisen Palinin Vähäsarja Oy:n Jemma-säilykkeissä puolestaan on tuotu hittiruokia säilykepurkkeihin. Säilykesarjassa on muun muassa nyhtöpossua sekä intialaista voikanaa eli butter chickenia. Vegeversiossa maistuu puolestaan hittisoosi gohchujang.

Suomalainen menestysresepti -ohjelman kauden voittaja selviää 1.2. esitettävässä finaalissa. Ohjelmaa voi seurata MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 20 ja myös MTV Katsomosta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.