K-18! Ruokakauppa kielsi kananmunien myynnin alaikäisille – syynä halloween

kananmuna
Shutterstock

Ruokauppaketju on kieltänyt kananmunien myynnin alaikäisiltä halloween-viikon ajaksi Yhdysvalloissa.

Alle 18-vuotiailla ei tällä viikolla ole asiaa kananmunaostoksille ainakaan Yhdysvaltain Pennsylvaniassa sijaitsevassa Redner's -kauppaketjussa. Kauppa on päättänyt kieltää kananmunien myynnin alaikäisille "turvallisuussyistä". Pennsylvanian Langhornessa sijaitsevaan kauppaan ilmestyi alkuviikosta kyltti, jossa linjauksesta kerrottiin asiakkaille:

Paikallisten mukaan kylttejä on ilmestynyt myös ketjun muihin liikkeisiin sekä Pennsylvaniassa että myös muissa osavaltioissa, joten kyse on kauppaketjun laajemmasta linjauksesta.

Munakepposet kuriin kiellolla?

Redner's -kauppaketju ei ole vielä perustellut sen tarkemmin amerikkalaismedioille päätöstään. Mitä luultavimmin kiellolla yritetään ennaltaehkäistä alaikäisten munakepposia. Halloweenina ovelta ovelle kiertävät lapset saattavat nimittäin heittää kananmunilla asuntoja sekä autoja, jos perinteinen "karkki tai kepponen" ei tuota toivottavaa tulosta.

Lasten etuja ajavan, voittoa tavoittelemattoman Freechild Project -yhdistyksen johtaja Adam Fletcher näkee kauppaketjun linjauksessa selkeän ongelman. Fletcherin mukaan kauppaketju olettaa kaikkien alle 18-vuotiaiden heittelevän kananmunia halloweenina, vaikka todellisuudessa syy kananmunien ostoon voi olla täysin normaali ja laillinen. Joissakin perheissä perheen teinit saattavat myös hoitaa koko talouden ruokaostokset vanhempien ollessa esimerkiksi huonokuntoisia.

– Tämä kielto osoittaa epäluottamusta ja halveksuntaa alle 18-vuotiaita ja heidän vanhempiaan kohtaan. Minä itse olen vanhempana loukkaantunut ja nuorison puolestapuhujana todella pettynyt, Fletcher kommentoi Huffington Postille.

Otsikkoa korjattu 28.10. klo 10.54.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja