Ei näin! Amerikkalaisjuhlijat unohtivat turvavälit viikonloppuna – videomateriaali todistaa piittamattomuuden: "Ei covid-huolia"

Järkyttävä näky: Lomakohteessa ei koronarajoituksista välitetty 0:43
Koronarajoituksista ei juuri välitetty Memorial Day -viikonlopun aikana Yhdysvalloissa.

Amerikkalaislomakohteessa juhlittiin koronasta piittaamatta.

Memorial Dayn eli kaatuneiden muistopäivän viikonloppu on Yhdysvalloissa usein grillijuhlien ja rantareissujen aikaa. Koronapandemian aikana on luonnollisesti kuitenkin toivottavaa, että suuria väkijoukkoja välteltäisiin, vaikka rajoituksia onkin ympäri maailman alettu löysätä.

Missourissa sijaitsevassa suositussa lomakohteessa, Lake of the Ozarksissa, nähtiin kuitenkin joukko koronarajoituksista täysin piittamattomia ihmisiä, uutisoi muun muassa Buzzfeed News.  Vaikka amerikkalaisten asiantuntijoiden mukaan vedessä pulikoiminen julkisellakin paikalla on itsessään turvallista, suurin riski piilee edelleen muissa ihmisissä. Tämän vuoksi etäisyysohjeistuksia tulisi edelleen noudattaa ja turvaväliä pitää. 

"Ei covid-huolia"

Lake of the Ozarksissa ilakoineet ihmiset eivät kuitenkaan turvaväleistä välittäneet. Esimerkiksi tekojärvellä sijaitseva Backwater Jack's Bar & Grill piti paikan päällä lauantaina Zero Ducks Given -juhlat, joita oli etukäteen mainostettu Facebookissa. Ilmoituksessa mainostettiin myös varotoimenpiteitä, kuten lämmön mittaamista ja käsidesin käyttöä.

Paikalta on kuitenkin julkaistu sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita, jotka eivät juuri jätä juhlijoiden piittaamattomuutta arvailujen varaan. Esimerkiksi Good Morning America -ohjelman ankkuri Scott Pasmoren twiittamaa videota paikan päältä on katsottu jo liki 18 miljoonaa kertaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ei covid-huolia Lake of the Ozarksilla, Pasmore twiittasi hämmentyneen emojin kera.

Pasmoren julkaisu sai runsaasti reaktioita aikaan, ja sitä on uudelleentwiitattu jo kymmeniä tuhansia kertoja. Moni oli kauhistunut juhlijoiden käytöksestä.

Twitter-käyttäjä Shane huomautti ironisesti, että "ainakin heillä on kyltti" viitaten juhlijoiden taustalla näkyvään kylttiin, jossa juhlijoita itse asiassa muistutetaan sopivista turvaväleistä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Noloa osavaltiolleni"

Entinen Missourin senaattori Claire McCaskill ilmaisi hänkin järkytyksensä ihmisten käyttäytymisestä. 

– Noloa osavaltiolleni. Toivottavasti yhdelläkään heistä ei ole vanhempia, jotka taistelevat syöpää vastaan, diabetesta sairastavia isovanhempia, tätejä tai setiä, joilla on vakava sydänsairaus. Koska selvästikään he eivät voisi vähempää välittää, kiukustunut McCaskill twiittasi.

Ryysiksiä nähtiin Memorial Day -viikonloppuna muuallakin. ABC:n This Week -ohjelmassa vieraillut lääkäri, Valkoisen talon koronavirusvastaava Deborah Birx totesi olleensa huolissaan ihmisjoukoista ja muistutti, että nyt ei ole oikea aika vaihtaa täysin vapaalle.

– Haluamme tehdä koko ajan selväksi sen, että sosiaalisen etäisyyden ottaminen on ehdottomasti kriittisen tärkeää.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat