"Ylivoimaisesti suosituin pizzamme Suomessa” – pakastepizzavalmistaja selvitti ’dagen efter’ -suosikit

pakastepizza
Suomalaiset himoitsevat pizzaa krapulapäivänä.

Suomalaiset hamuavat juhlinnan jälkeisenä päivänä mitäpä muutakaan kuin pizzaa. Pakastepizzavalmistajan suosituin pizza Suomessa on runsaasti juustoa sisältävä mozzarellapizza. 

Pizza on suomalaisten kansallisruoka, etenkin juhlinnan jälkeen. Näin sanoo 57 prosenttia suomalaisista. Pizza päihittää juhlahumusta toipumispäivän menussa jäätelöt, ranskalaiset ja karkitkin. Myös hampurilaiset, sipsit ja kebabit jäävät lähtötelineisiin, kun suomalaiset tasapainottavat karkeloitten jälkeistä olotilaa pizzan ääressä. Tulokset selviävät Dr. Oetkerin marraskuussa teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1000 suomalaista.

Kyselytutkimuksessa yli puolet vastaajista kertoivat varaavansa ennakkoon syötävää juhlintaa seuraavalle päivälle. Joka viides kertoo pitävänsä pakastimessa aina hätävaraa tätä tarkoitusta varten. Lisäksi joka kolmas varautuu juhlimiseen usein kaupan pakastealtaalla. Naiset ennakoivat tulevia ruokatarpeita miehiä useammin. Ikä kasvattaa myös dagen efter -taitoa. Yli 35-vuotiaat ovat useimmin hankkineet seuraavan päivän ruokatarpeet valmiiksi joko pakkaseen tai helppoon valmistukseen.

– Juhlien jälkeen tarvitaan lepoa ja rauhallista kotoilua. Kyselytutkimukseemme vastanneet kertovat, että kyläilykutsua ystävien tai vanhempien ruokapöytään ei kaivata. Ravintolaankaan ei haluta lähteä. Vain kuusi prosenttia kertoo, että ravintolaruokailu kuuluu juhlien jälkeiseen päivään säännöllisesti, kertoo Dr. Oetkerin pizzaliiketoiminnasta vastaava Virva Rantala.

Ennemmin suolaista kuin makeaa

Juhlien jälkeen suomalainen ei makaa toimintakyvyttömänä sängyn pohjalla. Palautumista auttaa monella mielihyvää tuottava ruoka. Useimmilla tekee mieli silloin ennemmin suolaista kuin makeaa. Joka toinen vastaaja sanoo, että pizza on juhlan jälkeen paras vaihtoehto. Hopeatilan ottaa jäätelö ja pronssisija menee hampurilaisille. Hännänhuipuiksi vastaajat listaavat makkaran, sipsit ja ranskalaiset.

– Pizza on suomalaisten kansallisruoka. Se maistuu arjessa, juhlassa ja rientoja seuraavana päivänä. Kyselymme vastaajista vain neljä prosenttia kertoo, että ei syö pizzaa lainkaan. Tämä näkyy myös meidän tilastoissamme. Lähestyvät joulunpyhät ja niin sanotut välipäivät ovat myös pizza-aikaa. Tapaninpäivänä pizzamyynnissä nähdään selvä piikki, Rantala kertoo.

Naisten pizzassa pitää olla paljon juustoa ja ananasta – mies haluaa kinkkua ja salamia

Juustoa pitää pizzassa olla paljon. Erityisesti juustoa pizzaansa himoitsevat naiset, joista 63 prosenttia sanoo, että sitä pitää olla paljon. Miehistä saman vaatimuksen esittää 50 prosenttia. Suosikkitäytteet ovat sekä miehillä että naisilla samat, mutta erot ilmenevät niiden ranking-järjestyksessä.

– Pizzatäytteistä ei onneksi saada juhlanjälkeistä perheriitaa aikaiseksi, muuten kuin ehkä ananaksen ja valkosipulin määrästä. Naisten täytteet ovat suosikkijärjestyksessä ananas, kinkku, valkosipuli ja salami. Miesten täytejärjestys puolestaan kinkku, salami, ananas ja valkosipuli, kommentoi Rantala kyselyn tuloksia.

– Juuston suosio pizzan päällä näkyy pakastepizzoissa muun muassa siinä, että ylivoimaisesti suosituin pizzamme Suomessa on mozzarella-pizza. Erilaisia makuyhdistelmiä kehitetään jatkuvasti. 

Lähde: Dr. Oetker

Dr. Oetkerin teettämä kyselytutkimus toteutettiin marraskuussa 2017. Sähköiseen kyselyyn vastasi 1000 suomalaista, joista miehiä oli 51 prosenttia ja naisia 49 prosenttia.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!