Tämä suolainen piirakka on suorastaan nerokas ja sen valmistaminen helppoa kuin mikä: "Täyttäminen onnistuu käden käänteessä"
Suolaiset piirakat ovat erityisesti juhlapöydän kuninkaita, mutta sopii niitä nauttia arkenakin. Testaa vastustamaton salaattipiirakka tuoreesta Kaikkea hyvää -keittokirjasta.
Satokausikalenterin ja Sydänmerkin yhteistyössä julkaistu Kaikkea hyvää -ruokakirja opastaa suomalaisia syömään hyvin ja nauttimaan siitä ilolla. Kirjan kantavana ajatuksena on "syö hyvin, voi paremmin".
Kaikkea hyvää -ruokakirja on toteutettu Satokausikalenterin ja Sydänmerkin yhteistyöllä. Kirjan toimituskuntaan kuuluivat Eeva Hietalahti, Helja Hyytiä, Anna Kara, Juuso Karjula, Samuli Karjula, Wiiwi Koskela, Mari Olli, Minna Rautio-Pakaste, Helena-Saine Laitinen ja Nata Salmela. Kirjan voi hankkia itselleen Satokausikalenterin tai Sydänliiton verkkokaupoista.
– Kirjan kansien väliin on koottu kaikkea hyvää syömisen laajalta kaarelta terveyden, hyvinvoinnin ja herkuttelun nimissä, kasvisten käytön lisäämiseksi ja satokausi-ajattelun levittämiseksi, tekijät kertovat.
Ruokakirjassa edetään sesonkien mukaan ja syksyn herkuista löytyy muun muassa nerokas salaattipiirakka. Siinä klassinen suolainen piirakka yhdistyy tuoreiden salaattiainesten kanssa.
– Salaattipiirakassa yhdistyvät rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa, Kaikkea hyvää -kirjassa vinkataan.
Maistuisiko salaattipiirakka? Käy nappaamassa resepti: Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi
***
Ehkä sittenkin jotain makeaa? Testaa syksyn kunniaksi suosittu maisemakahvilan piirakka vaikka omenoista tehtynä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa