Mainos

Tämä suolainen piirakka on suorastaan nerokas ja sen valmistaminen helppoa kuin mikä: "Täyttäminen onnistuu käden käänteessä"

Suolaiset piirakat ovat erityisesti juhlapöydän kuninkaita, mutta sopii niitä nauttia arkenakin. Testaa vastustamaton salaattipiirakka tuoreesta Kaikkea hyvää -keittokirjasta.

Satokausikalenterin ja Sydänmerkin yhteistyössä julkaistu Kaikkea hyvää -ruokakirja opastaa suomalaisia syömään hyvin ja nauttimaan siitä ilolla. Kirjan kantavana ajatuksena on "syö hyvin, voi paremmin".

Kaikkea hyvää -ruokakirja on toteutettu Satokausikalenterin ja Sydänmerkin yhteistyöllä. Kirjan toimituskuntaan kuuluivat Eeva Hietalahti, Helja Hyytiä, Anna Kara, Juuso Karjula, Samuli Karjula, Wiiwi Koskela, Mari Olli, Minna Rautio-Pakaste, Helena-Saine Laitinen ja Nata Salmela. Kirjan voi hankkia itselleen Satokausikalenterin tai Sydänliiton verkkokaupoista.

– Kirjan kansien väliin on koottu kaikkea hyvää syömisen laajalta kaarelta terveyden, hyvinvoinnin ja herkuttelun nimissä, kasvisten käytön lisäämiseksi ja satokausi-ajattelun levittämiseksi, tekijät kertovat. 

Ruokakirjassa edetään sesonkien mukaan ja syksyn herkuista löytyy muun muassa nerokas salaattipiirakka. Siinä klassinen suolainen piirakka yhdistyy tuoreiden salaattiainesten kanssa.

– Salaattipiirakassa yhdistyvät rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa, Kaikkea hyvää -kirjassa vinkataan.


***

Ehkä sittenkin jotain makeaa? Testaa syksyn kunniaksi suosittu maisemakahvilan piirakka vaikka omenoista tehtynä

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja