Tämä suolainen piirakka on suorastaan nerokas ja sen valmistaminen helppoa kuin mikä: "Täyttäminen onnistuu käden käänteessä"

salaattipiirakka joulukuu
Kaikkea hyvää

Suolaiset piirakat ovat erityisesti juhlapöydän kuninkaita, mutta sopii niitä nauttia arkenakin. Testaa vastustamaton salaattipiirakka tuoreesta Kaikkea hyvää -keittokirjasta.

Satokausikalenterin ja Sydänmerkin yhteistyössä julkaistu Kaikkea hyvää -ruokakirja opastaa suomalaisia syömään hyvin ja nauttimaan siitä ilolla. Kirjan kantavana ajatuksena on "syö hyvin, voi paremmin".

Kaikkea hyvää -ruokakirja on toteutettu Satokausikalenterin ja Sydänmerkin yhteistyöllä. Kirjan toimituskuntaan kuuluivat Eeva Hietalahti, Helja Hyytiä, Anna Kara, Juuso Karjula, Samuli Karjula, Wiiwi Koskela, Mari Olli, Minna Rautio-Pakaste, Helena-Saine Laitinen ja Nata Salmela. Kirjan voi hankkia itselleen Satokausikalenterin tai Sydänliiton verkkokaupoista.

– Kirjan kansien väliin on koottu kaikkea hyvää syömisen laajalta kaarelta terveyden, hyvinvoinnin ja herkuttelun nimissä, kasvisten käytön lisäämiseksi ja satokausi-ajattelun levittämiseksi, tekijät kertovat. 

Ruokakirjassa edetään sesonkien mukaan ja syksyn herkuista löytyy muun muassa nerokas salaattipiirakka. Siinä klassinen suolainen piirakka yhdistyy tuoreiden salaattiainesten kanssa.

– Salaattipiirakassa yhdistyvät rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa, Kaikkea hyvää -kirjassa vinkataan.


***

Ehkä sittenkin jotain makeaa? Testaa syksyn kunniaksi suosittu maisemakahvilan piirakka vaikka omenoista tehtynä

3:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja