Jouluruoka, joka on vaivihkaa raivannut tiensä suomalaisten uudeksi suosikiksi – kuuluuko sinun joulupöytääsi?
Bataattilaatikosta on muodostunut uusi jouluruokasuosikki perinteisten laatikoiden rinnalle.
Videolla ohje pienen joulukinkun paistamiseen.
Syödäänkö teilläkin jouluna bataattilaatikkoa? Tämä makeasta juureksesta valmistuva joululaatikko on muutamassa vuodessa kasvattanut huimasti suosiotaan suomalaisten joulupöydissä. Bataattilaatikko on noussut vanhojen tuttujen joululaatikoiden, peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikon rinnalle – joissain perheissä joku vanhoista laatikoista on saanut väistyä bataattilaatikon tieltä.
Suomalaiset valmisruokayritykset arvelivat jo vuonna 2016, että bataattilaatikosta on mahdollisesti muodostumassa jopa vaihtoehto imelletylle perunalaatikolle.
Bataattilaatikon valmistaminen on helppoa: ensin bataatti kuoritaan, lohkotaan ja keitetään kypsäksi, sitten soseutetaan ja lopuksi paistetaan uunissa muihin aineksiin sekoitettuna laatikoksi.
TESTAA HELPPO RESEPTI: Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka