Jouluruoka, joka on vaivihkaa raivannut tiensä suomalaisten uudeksi suosikiksi – kuuluuko sinun joulupöytääsi?

1:36 Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut

Bataattilaatikosta on muodostunut uusi jouluruokasuosikki perinteisten laatikoiden rinnalle.

Videolla ohje pienen joulukinkun paistamiseen.

Syödäänkö teilläkin jouluna bataattilaatikkoa? Tämä makeasta juureksesta valmistuva joululaatikko on muutamassa vuodessa kasvattanut huimasti suosiotaan suomalaisten joulupöydissä. Bataattilaatikko on noussut vanhojen tuttujen joululaatikoiden, peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikon rinnalle – joissain perheissä joku vanhoista laatikoista on saanut väistyä bataattilaatikon tieltä.

Suomalaiset valmisruokayritykset arvelivat jo vuonna 2016, että bataattilaatikosta on mahdollisesti muodostumassa jopa vaihtoehto imelletylle perunalaatikolle.

Bataattilaatikon valmistaminen on helppoa: ensin bataatti kuoritaan, lohkotaan ja keitetään kypsäksi, sitten soseutetaan ja lopuksi paistetaan uunissa muihin aineksiin sekoitettuna laatikoksi.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja