Tietyn joululaatikon suosio nousussa – perinteiset joululaatikot yhä suosituimpia

Valmiit joululaatikot ovat säilyttäneet suosionsa joulupöydissä ja niistä saa myös helposti pohjan omia versioita varten.

Kun ajattelemme joulupöydän kattausta, seuraavaksi heti kinkun jälkeen nousee mieleen joulun laatikkoruoat. Osa valmistaa joululaatikot itse, mutta myös valmiit laatikot ovat olleet jo vuosia olennainen osa monien jouluateriaa.

Selvitimme laatikoita valmistavilta ruokataloilta, millaisella aikataululla laatikot valmistuvat joulusesongiksi ja mitkä trendit näkyvät niiden myynnissä.

Joululaatikoiden valmistus aloitetaan hyvissä ajoin

Pääsääntöisesti joululaatikoiden valmistaminen aloitetaan hyvissä ajoin. Atrialla jouluviikolla toimitettavat laatikot valmistetaan kuitenkin vasta joulukuun alkupuolella.

– Pieniä määriä joululaatikoita menee jo marraskuun puolivälin jälkeen pikkujoulusesonkiin, Atrian tuoteryhmäpäällikkö Katja Latvala sanoo.

Kymppi-Maukkaat toimittaa joulukuun aikana kauppoihin puolet syksyn aikana valmistamistaan laatikoistaan. Myyntipäällikkö Raili Muikun mukaan joululaatikoiden myyminen alkaa kuitenkin jo syyskuussa.

Kokkikartano toimittaa Atrian tavoin joululaatikoita vain marraskuun ja joulukuun ajan.

– Joululaatikot tuovat meillä noin 10 prosenttia lisää myyntiä joulukuussa, Kokkikartanon myyntijohtaja Jussi Rakemaa kertoo.

Saarioisten viestintäsuunnittelija Anne Metsä-Simola kertoo, että Saarioinen valmistaa sesongin ensimmäiset laatikkonsa syyskuun alussa, sillä ruokatalo pyrkii käyttämään laatikoissaan kotimaisia satokauden kasviksia. Porkkana- ja lanttulaatikkoa myydään kuitenkin ympäri vuoden, mutta kyseisiä laatikoita myydään joulukuussa lähes saman verran kuin muina kuukausina yhteensä.

Suosikkilaatikko tehdään perunasta

Joululaatikoiden suosio ei ole valmistajien mukaan laskenut yhtään. Moni valmistaja ilmoitti, että heidän suosituin laatikkonsa on perunalaatikko.

Useilla heistä on kuitenkin uusia tulokkaita joulupöytään kuten bataattilaatikko ja erilaiset kasviksista valmistetut paistokset ja vuoat. Bataattilaatikon suosio on valmistajien mukaan koko ajan kasvussa ja siitä on ehkä muodostumassa jopa vaihtoehto imelletylle perunalaatikolle.

Atrian Latvala lisää vielä, että heillä maksalaatikon myynti lähes tuplaantuu joulun alla. Kokkikartanon Rakemaa taas kertoo, että maksalaatikon kysyntä on nykypäivänä pientä joulun alla.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja