Jos juot olutta baarissa, tämä kannattaa lukea! Asiantuntija paljastaa tuoppikikan
Amerikkalaisen MillerCoors-panimon edustaja paljastaa, että oluen tympeä maku saattaa kieliä tiskiainejäämistä tai lasin pintaan pinttyneestä rasvasta. Asiakas voi muutamasta pienestä merkistä huomata, onko hänen tuoppinsa tarpeeksi puhdas.
Edellisen oluen kumoajan sormenjäljistä tai huulipunan jäämistä lasissa voi yhdellä vilkaisulla päätellä, ettei ravintolan henkilökunta ole vaivautunut pesemään lasejaan asiaan kuuluvalla tavalla. Joskus kuitenkin olut maistuu pahalta, vaikka hanasta tulee samaa tavaraa kuin ennenkin, eikä tuopissa ole silminnähtäviä tahroja. Tällöin saatat huuhtoa suutasi saippualla.
Vaahto ja kuplat paljastavat todellisuuden
Jos oluesta nousevat kuplat tarttuvat lasin pintaan tai oluen vaahto laskee nopeasti, tiedät nauttivasi alkoholiannostasi likaisesta lasista. Puhtaassa tuopissa kuplat nousevat suoraan pintaan ja vaahto pysyy oluen pinnalla pitkään.
Oluen jo valahdettua kurkusta alas saatat huomata – hieman liian myöhään – juoneesi mallasjuomasi huonosti pestystä maljasta, mikäli jäljelle jäänyt vaahto valahtaa tuopissa välittömästi alaspäin. Tyhjässä ja puhtaassa lasissa vaahto jäisi viipyilemään tuopin sisäpintaan.
Tuoppinsa puhtauden voi tarkastaa myös pienellä suolatempulla. Tätä varten lasi tulee tyhjentää joko kurkkuun tai lavuaariin ja huuhdella vedellä, minkä jälkeen sen sisäpinnoille sirotellaan suolaa. Jos suola peittää lasin tasaisesti, on se puhdas. Mikäli taas suola takertuu tuopin pintaan epätasaisesti ja paakkuuntuu tiettyihin pisteisiin, tiedät näissä kohdissa olevan tiskiaine- tai rasvajäämiä. Voit tässä tapauksessa kehottaa ravintolan henkilökuntaa tiskaamisen täydennyskoulutukseen.
Lähde: Daily Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan