Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jos juot olutta baarissa, tämä kannattaa lukea! Asiantuntija paljastaa tuoppikikan

Shutterstock
Julkaistu 05.09.2017 20:02

VALPURI HAAPALA

Amerikkalaisen MillerCoors-panimon edustaja paljastaa, että oluen tympeä maku saattaa kieliä tiskiainejäämistä tai lasin pintaan pinttyneestä rasvasta. Asiakas voi muutamasta pienestä merkistä huomata, onko hänen tuoppinsa tarpeeksi puhdas.

Edellisen oluen kumoajan sormenjäljistä tai huulipunan jäämistä lasissa voi yhdellä vilkaisulla päätellä, ettei ravintolan henkilökunta ole vaivautunut pesemään lasejaan asiaan kuuluvalla tavalla. Joskus kuitenkin olut maistuu pahalta, vaikka hanasta tulee samaa tavaraa kuin ennenkin, eikä tuopissa ole silminnähtäviä tahroja. Tällöin saatat huuhtoa suutasi saippualla.

Vaahto ja kuplat paljastavat todellisuuden

Jos oluesta nousevat kuplat tarttuvat lasin pintaan tai oluen vaahto laskee nopeasti, tiedät nauttivasi alkoholiannostasi likaisesta lasista. Puhtaassa tuopissa kuplat nousevat suoraan pintaan ja vaahto pysyy oluen pinnalla pitkään.

Oluen jo valahdettua kurkusta alas saatat huomata – hieman liian myöhään – juoneesi mallasjuomasi huonosti pestystä maljasta, mikäli jäljelle jäänyt vaahto valahtaa tuopissa välittömästi alaspäin. Tyhjässä ja puhtaassa lasissa vaahto jäisi viipyilemään tuopin sisäpintaan.

Tuoppinsa puhtauden voi tarkastaa myös pienellä suolatempulla. Tätä varten lasi tulee tyhjentää joko kurkkuun tai lavuaariin ja huuhdella vedellä, minkä jälkeen sen sisäpinnoille sirotellaan suolaa. Jos suola peittää lasin tasaisesti, on se puhdas. Mikäli taas suola takertuu tuopin pintaan epätasaisesti ja paakkuuntuu tiettyihin pisteisiin, tiedät näissä kohdissa olevan tiskiaine- tai rasvajäämiä. Voit tässä tapauksessa kehottaa ravintolan henkilökuntaa tiskaamisen täydennyskoulutukseen.

Lähde: Daily Mirror

***

0:58Sloveniassa saa olutta suihkulähteestä

Lisää aiheesta:

Mitä ihmettä? Samppanjalaseja ei kannatakaan pestä – tuttu tapa voi pilata makuelämyksen!Kardinaalimoka, jonka sinäkin teet kuohuviinin kanssa – maku laimenee ja hyvää juomaa menee hukkaan!Ethän juo olutta suoraan pullosta? Tyypillinen moka voi saada vatsasi vääntämäänPystyssä vai vaakatasossa – säilytätkö sinä viinipulloa väärin? Olutasiantuntija kauhistelee: Tässä asiassa useimmat baarit mokaavat Lasilla uskomaton vaikutus limuun – aromit moninkertaistuvat yksinkertaisella muutoksella
OlutJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"