Kuohuviini- tai samppanjapullon avaaminen poksauttamalla se suurieleisesti auki on toki näyttävää, mutta itse asiassa aivan väärä tapa avata pullo.
Elokuvissa ja tv-sarjoissa, varsinkin 20-luvulle sijoittuvissa sellaisissa, kuohuviiniä juodaan ihanan elegantin näköisistä laakeista samppanjalaseista. Samoin pullot avataan niin, että korkki singahtaa hurjaa vauhtia taivaalle ja osa juomasta kuohuu pullon suusta yli.
Ulkonäkö ja teatraalisuus saattavat kuitenkin vesittää kuohujuomasta saatavan makunautinnon
Jarruttele korkin poksahtamista
Sommelier Capital Advisorsin toiminnanjohtaja Joey Kleinhans kertoo Business Insiderin haastattelussa, että samppanjan tarjoiluun liittyy kaksi yleistä virhettä. Ensimmäinen liittyy pullon avaamiseen ja toinen lasiin, josta juoma tarjoillaan. Samat säännöt pätevät myös kuohuviinin kanssa.
– Se, että antaa korkin poksahtaa äänekkäästi auki, on kaikkein pahin virhe, sillä se vapauttaa paineen liian nopeasti ja rajoittaa kuplien virtausta, Kleinhans selittää.
Juomavinkki-sivusto kertoo, että pullon auki posauttamisesta seuraava äkillinen painehäviö saa juoman kuohumaan reippaasti yli ja sitä saattaa joutua hukkaan jopa useamman lasin verran.