Joko testasit valtavaksi hitiksi paisuneen kahvin? Vatkattu juoma on nyt saanu herkullisia haastajia Nutellasta, kaakaosta ja mansikkajauheesta
Vatkattu dalgona-kahvi muodostui korona-ajan juomahitiksi. Nyt dalgonasta innostuneet ovat testanneet samantyyppisen juoman valmistamista esimerkiksi kaakao- ja mansikkajauheesta.
Kerroimme jo maaliskuussa korealaisesta kahvijuomasta, josta muodostui muutamassa päivässä maailmanlaajuinen viraalihitti. Dalgona on vaahtoava ja kermainen kahvijuoma, joka valmistuu vain muutamasta ainesosasta: pikakahvista, sokerista ja vedestä, jotka lisätään paksuna vaahtona maidon joukkoon. Hittijuoma tunnetaankin myös nimellä whipped coffee eli vatkattu kahvi.
Pikakahvia, sokeria ja vettä mitataan saman verran kulhoon, jonka jälkeen ne vispataan vatkaimella erittäin paksuksi, karamellinväriseksi vaahdoksi. Vaahdon voi myös vatkata käsin, mutta prosessi vie silloin kauemmin aikaa. Kun vaahto on valmis se kaadetaan lasiin kylmän maidon päälle. Maidon ja dalgona-vaahdon voi jättää kerroksittain tai sitten sekoittaa ne keskenään.
Vatkatulle kahville herkullisia haastajia
Juomatrendi ei suinkaan pysähtynyt pikakahviin, vaan nyt ihmiset eri puolella maailmaa ovat testailleet dalgonan tyylisiä juomia muista jauheista.
Instagramissa hehkutetaan muun muassa vatkattua kaakaota sekä vatkattua nutellaa.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Bloggaaja Valentina Mussi on loihtut oman juomaversionsa myös mansikkajauheesta.
– Tehdäksesi juoman, sekoita yksi ruokalusikallinen mansikanmakuista Nesquik-jauhetta ja 0,8 desilitraa vispikermaa. Vatkaa aineksia, kunnes kätesi on tunnoton, Mussi vitsaili.
Kun mansikkaseos on vaahtoutunut, se tarjoillaan kuuman maidon kera lattejuoman tyyliin. Mansikkajuoma toimii myös kylmänä.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut