MTV testasi viraalihitiksi nousseen vatkatun kahvin – näin helposti se valmistuu

Näin teet hitiksi noussutta dalgona-kahvia eli vatkattua kahvia 1:16 Näin teet hitiksi noussutta dalgona-kahvia eli vatkattua kahvia

Eteläkorealainen dalgona-kahvijuoma on noussut viraalihitiksi nyt, kun ihmiset ovat maailmanlaajuisesti eristäytyneinä kodeissaan. Testasimme, miten vatkattu kahvi valmistuu, ja onko se todella kokeilemisen arvoinen juoma.

Kerroimme maanantaina korealaisesta kahvijuomasta, josta on muodostunut muutamassa päivässä maailmanlaajuinen viraalihitti. Dalgona on vaahtoava ja kermainen kahvijuoma, joka valmistuu vain muutamasta ainesosasta: pikakahvista, sokerista ja vedestä, jotka lisätään paksuna vaahtona maidon joukkoon. Hittijuoma tunnetaankin myös nimellä whipped coffee eli vatkattu kahvi.

Pikakahvia, sokeria ja vettä mitataan saman verran kulhoon, jonka jälkeen ne vispataan vatkaimella erittäin paksuksi, karamellinväriseksi vaahdoksi. Vaahdon voi myös vatkata käsin, mutta prosessi vie silloin kauemmin aikaa. Kun vaahto on valmis se kaadetaan lasiin kylmän maidon päälle. Maidon ja dalgona-vaahdon voi jättää kerroksittain tai sitten sekoittaa ne keskenään. 

Makea lohtujuoma 

Kokeilimme vatkatun dalgona-kahvijuoman valmistamista kotona. Raaka-aineet olivat toden totta simppelit – valmistaminen vaatii sen sijaan hiemana kärsivällisyyttä tai sähkökäyttöistä käsivatkainta. Testasimme vaahdon tekemistä sauvasekoittimen vaahdottajapäällä, mutta paras laite vatkatun kahvin valmistamiseen on vispilöillä varustettu sähkökäyttöinen käsivatkain. Sähkövatkaimella vaahdosta saa taatusti paksun. Ohut vaahtokin tosin pysyi nätisti maidon päällä, eikä vaahdon koostumuksella loppujen lopuksi ole väliä, jos se sekoitetaan maidon joukkoon.

Entä sitten kahvin maku? Se yllätti positiivisesti. Koska kyseessä on kylmä ja melkoisen makea kahvijuoma, se sopii ainakin täydellisesti kuuman kesäpäivän virkistäjäksi. Toisaalta tässä maailmantilanteessa vatkattu kahvi piristää myös ihan tavallista arkiaamua. Kannattaa siis ehdottomasti testata.

Testaa dalgona-kahvijuomaa eli whipped coffee -vatkattua kahvia kotona. Videolta näet valmistusohjeet!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat