Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joko testasit? Kari Aihisen nerokas ruoka jauhelihasta ja tortilloista

3:46Kari Aihisen täydellinen herkku tortilloista ja jauhelihasta! Näin teet empanadan täytteenKATSO VIDEO: Näin Kari Aihisen jauhelihatäyte valmistuu!
Julkaistu 12.03.2023 17:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Tämä keittiömestari Kari Aihisen herkullinen ruoka valmistetaan jauhelihasta ja tortilloista. 

Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi pari vuotta sitten MTV Uutisten lukijoille, miten valmistetaan helppo, meksikolaistyylinen empanadapiiras tortillalettuja hyödyntäen.

Tortillaletut kasataan täytteineen esimerkiksi pyöreään piirakkavuokaan. Täytteeksi tuleva jauheliha annetaan muhia kasvisten ja mausteiden kanssa tomaattikastikkeessa.

empanada-kokonainen1
Herkullinen empanadapiiras kootaan tortilloista.MTV

– Tomaattikastikkesta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua. Älä tee tomaattiruokia pikana. Jos teet vaikka bolognesekastikkeen, niin anna sen muhia pari tuntia. Tomaatista tulee paljon intensiivisempi ja maussa on enemmän umamia, Aihinen vinkkasi.

Kastikkeen lisäksi empanadan sisään ujutetaan kerma-munaseosta sekä tietysti myös runsaasti juustoa.

– Voiko juustoraastetta koskaan olla liikaa? Mun mielestä ei, Kape totesi

Nappaa ohje: Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

Miten empanada täytetään ja kasataan? Jutun yllä olevalta videolta näet ohjeen empanadan täytteen tekemiseen. Alla puolestaan vinkit empanadan kokoamiseen:

3:24Kari Aihisen jauheliharuoka: Näin kasaat empanadan

Lue myös: Teetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"

Lisää aiheesta:

Supersuosittu lohipasta: Kari Aihisen ohjeen haluavat kaikki Paras tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää"Arkiruokahitti! Tässä on Kari Aihisen takuuvarma jauhelihakastike: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Kari Aihinen vinkkaa mahtavan jauheliha-tortillaruoan: "Voiko juustoraastetta koskaan olla liikaa?"Kari Aihinen vinkkaa täydellisen makaronilaatikkoreseptin: ”Suurin salaisuus perustuu...”Salainen ainesosa tekee tomaattikastikkeesta parempaa – ja se ei ole sokeri
RuokaJauhelihaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 09:42
    Makeiset

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • Eilen17:25
    Sienet

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella