Joko testasit? Kari Aihisen nerokas ruoka jauhelihasta ja tortilloista
Tämä keittiömestari Kari Aihisen herkullinen ruoka valmistetaan jauhelihasta ja tortilloista.
Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi pari vuotta sitten MTV Uutisten lukijoille, miten valmistetaan helppo, meksikolaistyylinen empanadapiiras tortillalettuja hyödyntäen.
Tortillaletut kasataan täytteineen esimerkiksi pyöreään piirakkavuokaan. Täytteeksi tuleva jauheliha annetaan muhia kasvisten ja mausteiden kanssa tomaattikastikkeessa.
– Tomaattikastikkesta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua. Älä tee tomaattiruokia pikana. Jos teet vaikka bolognesekastikkeen, niin anna sen muhia pari tuntia. Tomaatista tulee paljon intensiivisempi ja maussa on enemmän umamia, Aihinen vinkkasi.
Kastikkeen lisäksi empanadan sisään ujutetaan kerma-munaseosta sekä tietysti myös runsaasti juustoa.
– Voiko juustoraastetta koskaan olla liikaa? Mun mielestä ei, Kape totesi
Miten empanada täytetään ja kasataan? Jutun yllä olevalta videolta näet ohjeen empanadan täytteen tekemiseen. Alla puolestaan vinkit empanadan kokoamiseen:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka