Joko testasit? Kari Aihisen nerokas ruoka jauhelihasta ja tortilloista
Tämä keittiömestari Kari Aihisen herkullinen ruoka valmistetaan jauhelihasta ja tortilloista.
Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi pari vuotta sitten MTV Uutisten lukijoille, miten valmistetaan helppo, meksikolaistyylinen empanadapiiras tortillalettuja hyödyntäen.
Tortillaletut kasataan täytteineen esimerkiksi pyöreään piirakkavuokaan. Täytteeksi tuleva jauheliha annetaan muhia kasvisten ja mausteiden kanssa tomaattikastikkeessa.
– Tomaattikastikkesta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua. Älä tee tomaattiruokia pikana. Jos teet vaikka bolognesekastikkeen, niin anna sen muhia pari tuntia. Tomaatista tulee paljon intensiivisempi ja maussa on enemmän umamia, Aihinen vinkkasi.
Kastikkeen lisäksi empanadan sisään ujutetaan kerma-munaseosta sekä tietysti myös runsaasti juustoa.
– Voiko juustoraastetta koskaan olla liikaa? Mun mielestä ei, Kape totesi
Miten empanada täytetään ja kasataan? Jutun yllä olevalta videolta näet ohjeen empanadan täytteen tekemiseen. Alla puolestaan vinkit empanadan kokoamiseen:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa