Joko testasit hittijuoman? Huomattavasti valmisversiota halvempaa: "Kuulemma pitää flunssan poissa"
Suosittuja inkiväärishotteja voi tehdä helposti itse kotona – ja samalla säästää rahaa!
Flunssakauden jyllätessä kannattaa pitää huolta omasta vastustuskyvystä varmistamalla riittävä vitamiinien saanti. Esimerkiksi lääkekasvina käytetyllä inkiväärillä on tutkitusti erilaisia terveysvaikutuksia ja sen sisältämät antioksidantit ehkäisevät elimistön tulehdustiloja.
Erilaiset vastustuskykyä ylläpitävät inkiväärishotit ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan ja juomia saa ostettua myös valmiina kaupasta. Valmiiden inkiväärishottien litrahinta kipuaa kuitenkin helposti useisiin kymmeniin euroihin. Mikset siis kokeilisi valmistaa inkiväärishotteja itse huomattavasti halvemmalla?
Oman inkiväärishottinsa ohjeen on aiemmin jakanut muun muassa kokki Harri Syrjänen.
– Kuulemma pitää flunssan poissa. Oli aika kalliita kaupassa valmiit inkiväärijuomat, niin ajattelin, ettei voi olla kummoinen homma tehdä itse. No ei ollu, kaikki myllyyn ja virrat täysille. Tuli huikeen hyvää, kokki kehui vuonna 2022 Instagram-julkaisussaan.
Katso resepti: Harri Syrjäsen inkiväärishotti
Syrjäsen inkiväärijuoma sisältää inkiväärin lisäksi muun muassa sitruunaa ja omenaa.
Inkiväärishotin sisältöä voi helposti varioida eri hedelmillä ja mausteilla.
Näin teet helpon inkiväärishotin
MTV Uutisten Makuja-toimituksessa testattiin ohjetta, jossa vitamiinpommi sai makua muun muassa appelsiinista ja potkua kurkumasta. Valmista juoma tehosekoittimessa ja siivilöi puhtaaseen litran lasipulloon. Säilytä jääkaapissa ja nauti shotteina.
100 g inkivääriä
2 sitruunaa
2 appelsiinia
½ tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
5 dl vettä
1 rkl hunajaa
Kuori inkivääri (kuoriminen onnistuu helpoiten teelusikan kärjellä) ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja lohko sitruunat ja appelsiinit.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
Siivilöi juoma kulhoon. Painele lusikalla massaa siivilän läpi, jotta saat kaiken nesteen talteen.
Kaada inkiväärijuoma suppilon avulla pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa