Jokaisen kodin peruspilarit – löytyväthän nämä ruoat jääkaapistasi?

katselukopio_broileria_curry_kookoskastikkeessa_1_D4S4934-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Poimi vinkit siihen, mitkä raaka-aineet tulisi löytyä jokaisen suomalaiskodin jääkaapista!

Kun kotoa löytyy aina tietyt raaka-aineet, on kiireessäkin helppo loihtia maistuvia arkiruokia. Hellapoliisi kertoi omat vinkkinsä siihen, mitä jääkaapissa kannattaa aina pitää tarjolla, jotta arkinen ruoanlaitto sujuisi toivotulla tavalla.

– Perusraaka-aineina voidaan pitää perunoita, sipulia, porkkanoita, salaattiaineksia, munia, pastoja, jauhoja ja lihaa, kalaa, kanaa ja mielellään muitakin vihanneksia, Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa.

– Kermat ja tuore- ja sulatejuustot ovat ekstraa, jotka täydentävät ja pehmentävät monien ruokien makua, Hellapoliisi jatkaa.

Perusraaka-aineiden lisäksi asiantuntija neuvoo pitämään huolen siitä, että kotoa löytyisi myös lihaa, jos kauppareissua ei jonain päivänä ole mahdollista järjestää osaksi päivän aikataulua. Pakastinta kannattaa hyödyntää erityisesti lihatuotteita säilytettäessä, jotta parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä -merkintöjen kanssa ei tarvitsisi olla turhan tarkkana.

– Kannattaa pitää perusaineksia kaapissa ja muutamia liha-, kala- ja kanapaketteja pakastimessa, silloin löytyy aina jotain mistä valmistaa ruokaa, Hellapoliisi vinkkaa.

Suunnittele ruokalista etukäteen

Jos arkiruoan valmistaminen aiheuttaa kiireen tai mielikuvituksen puutteen vuoksi pulmia, suosittelee Hellapoliisi panostamaan suunnitteluun jo ennakkoon. Suunnitelmaa ei kuitenkaan tarvitse välttämättä noudattaa pilkuntarkkaan.

– Viikon ruokalista on kätevä apu ja auttaa huomattavasti. Kun suunnittelee viikon ruoat etukäteen ja hankkii tarvikkeet kaappiin valmiiksi, voi vaihdella päivien ruokalajeja keskenään fiiliksen ja aikataulujen mukaan, Hellapoliisi toteaa.

Arkena bloggaaja valmistaa itse hyvin yksinkertaisia, arkisia ruokia. Lapsiperheessä arkena maistuvat klassikkoruoat pinaattikeitosta spagettiin ja kanatorttilloihin.

–  Jokaisella on omat suosikkinsa ja niitä yritetään valmistaa siten, että jokaisen oma suosikki osuu tasaisesti kohdalle, hän kertoo.

Kiireessä Hellapoliisi kokoaa usein helpon salaatin koko perheelle.

– Ruokaisat salaatit ovat myös mieluisia ja niitä valmistetaan erityisesti silloin kun ruoanlaitto tuppaa kiireiden takia venymään.

Makuja.fi julkaisee viikottain uuden Hellapoliisin herkullisen reseptin. Tällä viikolla herkutellaan Hellapoliisin Broilerilla curry-kookoskastikkeessa.

Kaikki Hellapolisiin reseptit löydättäältä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja